Jari Korkki: Voitto kuntavaaleissa – ylämummossa helisee

Toimitusrobotti Voitto ravisti apinan selästään jo NHL:n joulukierroksilla ja rasvaa nyt suksiaan kuntavaalien tulosiltaan, kirjoittaa Jari Korkki blogissaan.

Jari Korkki. Kuva: Lassi Seppälä / Yle

Täällä Kuntatalo ja häämöttävä Voitto, vaaliuutisrobottinne. Lainaapas Immo niitä kiikareita, että nähdään tarkemmin tuo Ylen ennuste.

Tämähän on ihan mesta paikka.

Kempeleen Kirin jokerilyöjä Juha Sipilä ei halua jatkopahvia kunnanvaltuustoon vaan keskittyy jo seuraaviin arvokisoihin. Espoon Tikan Timo Soini hioo rannelaukaustaan Kaitaan kentällä, mutta havitteleeko hän sittenkin jo kansainvälisille areenoille? Joulunpyhiksi farmiin, Puolangan Ryhtiin lainattu Petteri Orpo hakee vielä peruskuntoa korkean paikan leiriltä.

Onneksi ei sentään Ala-Tikkurilan Shelliltä.

Kaveri on päässyt ihan hyvin peliin sisään, mutta valuuko alkulämmittely harakoille?

**Harjoitusotteluiden **perusteella ennakkosuosikin viittaa on soviteltu Mäntsälän Urheilijoiden Antti Rinteelle, mutta mahtuuko hän playoffien alkaessa avauskokoonpanoon?

– Kaveri on päässyt ihan hyvin peliin sisään, mutta kestääkö kasetti? Vai valuuko alkulämmittely harakoille?

Myös Kaarinan Poikien Ville Niinistö on summannut pre-seasonilla hyvät tehot, mutta kykeneekö hän vetämään pidemmän korren kun pukukopissa kytee? Jäikö nuorennusleikkaus oraalle?

Meneekö prässi ja karvaus överiksi, unohtuuko oma peli? Ylikuntoa ilmassa.

Turun Toverien Li Andersson kyttäilee hyvissä tarkkailuasemissa jonon hännillä. Kyllä tasaisen vauhdin taulukolla vielä ylämummo helisee.

Och den glider in för FF Jaro och Anna-Maja Henriksson. Kun nyt vaan Lapinlahden Vedon Sari Essayahin kisa ei menisi ihan kävelyksi.

Siis hypätään askiin, joukkue on nälkäinen. Jokainen tsäänssi on mahdollisuus.

Mutta mitenkäs se äänestysprosentti, näyttää jäävän pahasti riman alle

**Mutta mitenkäs **se äänestysprosentti, näyttää jäävän pahasti riman alle. Sehän on ihan fifty-sixty!

Päätän raporttini täältä Kuntatalolta tähän. Parhaamme tehtiin ja katsottiin mihin se riittää. Yhdeksänkymmentä minuuttia juostaan pallon perässä ja lopussa Saksa on paras maa.

Pasila, Porilaisten marssi. Tai edes Voitto kotiin.

Pertsalla, tietysti.

Kirjoittaja on Ylen politiikan toimittaja ja TV1:n Ykkösaamun juontaja.