Israelin TV: Israelin pääministeriä epäillään väärinkäytöksistä

Israelin katsotuimman tv-kanavan mukaan pääministeri Benjamin Netanjahu kutsutaan kuulusteltavaksi ”luultavimmin ensi viikon alussa”.

Benjamin Netanjahu
Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu piti Turkin kanssa solmittua sopimusta edullisena Israelin taloudelle.
Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu.Giuseppe Lami / EPA

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahua epäillään korruptiosta, raportoi israelilainen televisiokanava Channel 2. Kanavan mukaan poliisi on tutkinut asiaa 8–9 kuukautta. Kuultavina on ollut noin 50 ihmistä ja kuulustelut johtivat läpimurtoon noin kolme viikkoa sitten.

Kanava ei erittele epäilysyytöksiä tarkemmin, mutta sanoo niiden liittyvän arvokkaiden lahjojen vastaanottamiseen kahdelta liikemieheltä. Toinen liikemiehistä olisi israelilainen ja toinen ulkomaalainen.

Channel 2 on maan katsotuin kanava. Sen mukaan Netanjahu kutsutaan kuulusteltavaksi ”luultavimmin ensi viikon alussa”.

Israelin oikeusministeriö ja poliisi ovat kieltäytyneet kommentoimasta asiaa ja ilmoittavat tiedottavansa ”hyvissä ajoin”. Poliisi sanoi torstaina, että tiedotusvälineiden tiedoissa on ”spekulaatioita ja valheinformaatiota”.

Netanjahun hallinto ei vastannut kommentointipyyntöön, mutta aiemmin Netanjahu on kieltänyt kaikki syytösepäilyt väärinkäytöksistä.

Heinäkuussa Israelin oikeusministeri ilmoitti tutkivansa Netanjahuun liittyviä seikkoja, mutta ei paljastanut mitä ne olisivat. Israelin tiedotusvälineet uutisoivat tuolloin, että tutkimukset liittyisivät Netanjahun henkilökohtaiseen talouteen.

Lähteet: AFP, AP