Hyppää sisältöön

Marokossa viisi nuorta on pidätetty Venäjän suurlähettilään murhan juhlimisesta

Marokon lain mukaan teko oikeuttaa tuomitsemaan nuoret jopa useamman vuoden vankeuteen ja koviin sakkoihin.

Asemies seisoo lähellä Venäjän Turkin suurlähettilästä Andrei Karlovia sen jälkeen, kun hän oli ampunut Karlovia taidenäyttelyn avajaisissa Turkin pääkaupungissa Ankarassa 19. joulukuuta 2016. Kuva: EPA / STR

Marokon viranomaiset ovat pidättäneet viisi nuorta, jotka juhlivat viimeviikkoista Turkissa tapahtunutta Venäjän suurlähettilään murhaa, kertoo uutistoimisto AFP.  Lisäksi kuudes henkilö on kutsuttu kuulusteltavaksi, raportoi Akhbar Al-Yaoum Daily -sanomalehti.

Marokon oikeus- ja sisäministeri kertoivat aloittaneensa tutkinnan tapauksesta.

Marokon lain mukaan toiminta, joka puoltaa tai pitää terroritekoja oikeutettuina, on rikos. Teosta voidaan tuomita jopa kuudeksi vuodeksi vankeuteen ja tuhansien dollarien sakkoihin.

Venäjän Turkin-suurlähettiläs Andrei Karlov haavoittui pahoin 19. joulukuuta, kun häntä ammuttiin taidenäyttelyn avajaisissa Turkin Ankarassa. Venäjän ulkoministeriö vahvisti myöhemmin saman päivän iltana lähettilään kuolleen vammoihinsa.

Oikeus ja kehitys -puolueen (PJD) puheenjohtaja Abdelilah Benkirane ei ole vielä kommentoinut pidätyksiä. Puolue voitti maan parlamenttivaalit lokakuussa.

Joulukuun alussa Benkirane aiheutti diplomaattisen kohun kritisoimalla Venäjän sotilaallista väliintuloa Syyriassa ja presidentti Bashar al-Assadin hallinnon tukemista.

Tapahtuneen jälkeen Moskovan Marokon lähettiläs ilmaisi huolestumisensa Benkiranen kommenteista. Marokon ulkoministeriö poisti sosiaalisessa mediassa olleen kommentin ja sanoi maan kunnioittavan Venäjän roolia Syyriassa.

Lähteet: AFP