1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Brasilia

Kreikan suurlähettiläs kateissa Brasiliassa – palanut ruumis löytyi autosta

Brasilian poliisi ei usko, että suurlähettiläs Kyriakos Amiridis olisi siepattu.

Suurlähettiläs Kyriakos Amiridis (oik.) kättelelemässä Brasilian presidenttiä Michel Temeriä 26. joulukuuta. Kuva: Brasilian presidentinvirasto / EPA

Brasilian poliisi on löytänyt ruumiin palaneesta autosta samaan aikaan, kun Kreikan Brasiliassa toimiva suurlähettiläs Kyriakos Amiridis on kateissa.

Amiridis on ollut kateissa maanantaista asti. Poliisi tutkii parhaillaan autosta löytynyttä ruumista selvittääkseen onko se Amiridis.

Poliisi ei ole vahvistanut, että palaneen auton rekisterikilvet olisivat samanlaiset kuin suurlähettilään vuokraaman auton kilvet.

Brasilian tiedotusvälineet ovat kertoneet aiemmin, että moottoritielle Rio de Janeiron esikaupunkialueella hylätyssä palaneessa autossa oli lähettilään auton kilvet.

Suurlähettiläs Amiridis katosi ollessaan perheensä lomalla Nova Iguacun alueella Rio de Janeirossa. Perhe ilmoitti, että Amiridis ei ole tullut takaisin lähdettyään vuokra-autolla perheen majapaikasta maanantai-iltana.

Kyraikos Amiridis nimitettiin Kreikan lähettilääksi Brasiliaan tänä vuonna. Hän oli Kreikan konsulina Riossa vuosina 2001–2004.

Lähteet: AFP, Reuters