Perussuomalaispomot vaisuina Halla-ahon mahdollisesta pj-ehdokkuudesta: "Tietenkin ihan mielenkiintoinen veto"

Jussi Halla-aho kertoi tänään Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa asettuvansa todennäköisesti puheenjohtajaehdokkaaksi Perussuomalaisten kesäkuun puoluekokouksessa.

Perussuomalaiset
Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho
Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho.Yle

Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon ilmoitus (siirryt toiseen palveluun) todennäköisestä asettumisesta perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaaksi ei aiheuta suuria intohimoja puolueen kärkipoliitikoissa.

Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho toteaa, että hän odottaa ensin istuvan puheenjohtajan Timo Soinin ilmoituksen jatkoaikeistaan ja kertoo oman suhtautumisensa mahdolliseen puheenjohtajakisaan vasta sen jälkeen.

Puolustusministeri Jussi Niinistö toteaa Halla-ahon avanneen perussuomalaisten puheenjohtajapelin.

– Tietenkin ihan mielenkiintoinen veto. Varmaan Jussi Halla-aholla on vilpitön halu mittauttaa oma kannatuksensa ja puheenjohtajapeli on näin ollen avattu, sanoo Niinistö.

Mahdollisuus keskustella puolueen linjasta

Ehdokkaiden ilmaantuminen avaa Niinistön mukaan mahdollisuuden keskustella puolueen linjasta.

– Se on varmasti hyvä asia nyt, kun puolue ensimmäistä kertaa kantaa hallitusvastuuta ja varmasti jäsenistönkin on hyvä päästä vähän tuulettamaan tuntojaan, Jussi Niinistö toteaa.

Oman kantansa ehdokkaaksi asettumiseen Niinistö lupaa kertoa vasta, kun Soini on tehnyt oman ratkaisunsa. Niinistö uskoo, että Soini ja Halla-aho eivät jäisi ainoiksi ehdokkaiksi, jos päättävät lähteä tavoittelemaan puheenjohtajan tehtävää.

Eduskunnan perussuomalainen puhemies Maria Lohela toteaa ehdottomasti, että hän ei ole lähdössä puheenjohtajaehdokkaaksi. Kilpailua puheenjohtajan paikasta hän kuitenkin pitää tervetulleena.

– Kilvoittelu ja kilpailu on ihan hyvä asia ja se on tarpeellista ja välttämätöntä politiikassa. On hyvä, että voidaan useampien henkilöiden välillä punnita, sanoo Lohela.

Soini: Puoluekokous päättää kuka puoluetta johtaa

Soini kuvaa blogissaan (siirryt toiseen palveluun) Halla-ahon ilmoituksen päräyttäneen puhelimet soimaan. Hän muistuttaa, että aikoo ilmoittaa omista aikeistaan "kevään korvalla".

– Puoluekokous on alkukesästä Jyväskylässä. Siellä päätetään, kuka puoluetta johtaa. Siihen asti halukkailla ja kyvykkäillä on mahdollista lähteä mukaan kisaan, Soini kuittaa.

Lue myös: HS: Jussi Halla-aho todennäköisesti lähdössä ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi