Satoja lentoja on peruttu Britanniassa sakean sumun vuoksi

Matkustajia kehotetaan tarkastamaan oman lentonsa tilanne ennen kentälle tuloa. Vaikutuksia on ollut myös Suomeen suuntautuviin lentoihin.

lentoliikenne
Westminsterin silta tiheässä sumussa Lontoossa 30. joulukuuta 2016. Sakea sumu kattaa suuren osan Britanniaa ja häiritsee monien uudenvuoden juhlijoiden liikennettä ja matkasuunnitelmia.
Lontoon Westminsterin silta tiheässä sumussa 30. joulukuuta 2016. Sakea sumu kattaa suuren osan Britanniaa ja häiritsee monien uudenvuoden juhlijoiden liikennettä ja matkasuunnitelmia. EPA / ANDY RAIN

Tuhannet uudenvuodenmatkustajat ovat jumissa Britannian lentokentillä sakean sumun vuoksi. BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) Heathrow'n ja Gatwickin kenttien lennot on peruttu. Kentille on hälytetty lisää henkilökuntaa avustamaan matkustajia.

Tähän mennessä Heathrow'n kentältä on peruttu yli sata lentoa, Gatwickin kentällä lähes 60. Myös Lontoon muilta kentiltä on peruttu tai siirretty lentovuoroja.

Gatwickin lentokentän mukaan tiheä sumu on aiheuttanut viivästyksiä ja peruutuksia. Lennonjohto on määrännyt lentorajoituksia turvallisuuden vuoksi sakean sumun takia. Sumua on Kaakkois-Englannissa ja muuallakin Euroopassa.

Matkustajia kehotetaan tarkistamaan lentotilanteensa ennen matkaa.

Finnavian lentotietojen mukaan Lontoon iltapäivän lento oli peruttu ja osa illan koneista on tulossa myöhässä. Seuraavat Helsingistä lähtevät ja Helsinkiin saapuvat lennot on merkitty vasta aamulle.