Poliisi: 30-vuotias yliajaja sai mahdollisesti sairauskohtauksen

Kuljettaja on väliaikaisessa ajokiellossa. Poliisin tarkentuneen tiedon mukaan mies törmäsikin neljään ihmiseen farmariautollaan uudenvuodenaattona Helsingin Herttoniemessä.

liikenneonnettomuudet
Uutisvideot: Auto syöksyi ihmisten päälle Helsingin Siilitien metroaseman vieressä
Uutisvideot: Auto syöksyi ihmisten päälle Helsingin Siilitien metroaseman vieressä
Poliiseja ja paloviranomaisia Siilitiellä.
Tulikukka Fresnes de / Yle

Helsingin poliisin mukaan metroaseman luona jalankulkijoiden päälle ajanut mies sai mahdollisesti sairauskohtauksen. Yliajaja on hieman yli 30-vuotias. Hänet on nyt määrätty väliaikaiseen ajokieltoon.

Tarkentuneen tiedon mukaan mies osui autollaan jalkakäytävällä Herttoniemen Siilitiellä vähintään neljään ihmiseen. Kuljettajan lisäksi loukkaantuneita on kolme. Vakavimmin loukkaantui hieman yli 20-vuotias nainen sekä lievemmin noin 60-vuotias mies ja noin 40-vuotias nainen.

Törmättyään ihmisiin mies jatkoi matkaa "suhteellisen kovalla nopeudella" ainakin seitsemään pysäköityyn autoon metroaseman parkkipaikan tuntumassa, poliisi tiedottaa.

Neljä jalankulkijaa ja onnettomuusauton kuljettaja on kuljetettu tapahtumapaikalta sairaalaan.

Poliisi on puhuttanut kuljettajan, joka on antanut alustavan selvityksen tapahtumien kulusta. Poliisi on kertonut, että tutkimuksissa ei ole todettu viitteitä tahallisuudesta tai päihteistä.

Päivystävä palomestari Tommi Sivula kertoo, että auto oli kulkenut luultavasti ainakin kymmenien metrien matkan korotettua jalkakäytävää välittömästi Siilitien metroaseman kohdalla. Sivulan mukaan ambulanssit olivat nopeasti onnettomuuspaikalla hälytyksen tultua ennen kello kahta iltapäivällä.

Päivitetty kello 17.35: Loukkantuneiden määrä on tarkentunut. Kuljettaja on puhutettu ja määrätty väliaikaiseen ajokieltoon.