Finnair perui tänään 7 lentoa työntekorajoitteen takia – "Poikkeuksellista"

Finnair joutuu todennäköisesti lähipäivinä vielä perumaan joitakin lentoja.

Finnair
Finnairin kone kentällä
Finnairin Airbus A320-kone Helsinki-Vantaan lentoasemalla.Markku Ojala / AOP

Finnair on joutunut uudenvuodenpäivänä perumaan yhteensä seitsemän lentoa lentäjiensä lisätyö- ja vuoronvaihtokiellon vuoksi. Peruutukset vaikuttavat Finnairin mukaan kaikkiaan noin parin tuhannen ihmisen matkantekoon.

Lentoyhtiö kertoi jo marraskuun lopussa varautuvansa perumaan yksittäisiä lentoja Liikennelentäjäliiton työntekorajoitteen johdosta. Vuodenvaihteessa liitto lisäsi rajoitteita, jotka eivät olleet vielä aiheuttaneet Finnairille näin paljon harmaita hiuksia yhden päivän aikana.

Illalta on peruttu kaukolennot Helsingistä Tokioon, Shanghaihin, Singaporeen ja Hongkongiin. Aiemmin sunnuntaina peruttiin lähdöt Zürichiin, Pariisiin ja Göteborgiin.

Neuvottelut lentäjien kanssa ovat käynnissä tilanteen ratkaisemiseksi ja uuden työehtosopimuksen solmimiseksi. Finnair joutuu kuitenkin todennäköisesti lähipäivinä vielä perumaan joitakin lentoja.

Seitsemän lennon peruutukset yhdelle päivälle on poikkeuksellista, sanoo johtaja Päivyt Tallqvist Finnairin viestinnästä.

– Jos esimerkiksi lentäjä on sairastunut ja tarvitaan korvaava lentäjä, meillä toki on varamiesjärjestelmä. Se ei aina kaikissa tapauksissa pysty korjaamaan tilannetta ja meillä ei sitten ole mahdollisuutta järjestellä lentoja muilla tavoin, avaa Tallqvist.

– Silloin lentäjävajeen takia joudutaan perumaan lentoja niin kuin nyt tänään on käynyt.

Finnair on ennen lentäjien vuodenvaihteessa kiristämiä rajoitteita joutunut perumaan Tallqvistin mukaan yksittäisiä lentoja noin viikoittain vuoronvaihto- ja lisätyökiellon seurauksena.

– Niitä ei hirveän paljon ole tullut, mutta nyt tänään oli ikävä päivä.

Liikennelentäjäliitolla on noin 800 jäsentä, joista valtaosa on Finnairilla töissä.