Skotlanti alkoi jakaa äitiyspakkauksia – mallia haettu Suomesta

Pakkaus sisältää kymmeniä tarpeellisia tavaroita. Lisäksi laatikko toimii vauvan sänkynä.

äitiyspakkaukset
Vauva laatikossa.
Skotlannin hallitus

Skotlannin hallitus on alkanut jakaa äitiyspakkauksia (siirryt toiseen palveluun) odottaville äideille. Mallia ilmaiseksi lahjoitettavaa pakkausta varten on otettu Suomesta.

Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon lahjoitti ensimmäiset äitiyspakkaukset tuleville äideille Clackmannanshiressa ja Orkneyssa, jossa pakkausten jakaminen aloitettiin ensimmäisenä.

Clackmannanshiren ja Orkneyn kolme kuukautta kestävän koejakson jälkeen äitiyspakkauksia on tarkoitus jakaa kesään mennessä kaikille uusille skotlantilaisvauvoille ja heidän äideilleen.

Skotlantilainen äitiyspakkaus sisältää noin 40 tavaraa, joita uusi vauva ja vanhemmat tarvitsevat. Mukana on muun muassa vaatteita, vaippoja, kirja sekä erilaisia tarvikkeita kuten kuumemittari ja pesusieni.

Lisäksi pakkaus on varustettu patjalla, lakanalla ja peitolla, joten laatikko toimii vauvan ensimmäisenä sänkynä.

– Skotlannin vauvalaatikko on vahva signaali siitä, että olosuhteista huolimatta jokaisen lapsen pitäisi saada paras mahdollinen alku elämälleen, pääministeri Sturgeon sanoi.

Äitiyspakkaus.
Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon (kuvan oikeassa reunassa) tutustuu äitiyspakkauksen sisältöön.Skotlannin hallitus

Odottava äiti pitää pakkausta hyödyllisenä

Raskaana oleva Joan McKinven sanoi Skotlannin hallituksen tiedotteen mukaan, että laatikon sisältö teki häneen vaikutuksen.

– Uudet vanhemmat arvostavat kaikkea saamaansa tukea. Laatikossa on paljon hyödyllisiä tavaroita, joten uskon, että niille löytyy käyttöä, McKinven sanoi.

Suomessa äitiysavustusten jakaminen aloitettiin jo vuonna 1938. Suomalainen äitiyspakkaus uudistuu vuosittain.

Kelan jakaman pakkauksen tuotevalikoima pysyy samantyyppisenä, mutta mukana on usein uusia tuotteita ja tekstiilien värit ja kuviot vaihtuvat vuosittain.