1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. autoteollisuus

Autotehtaan imu jatkuu – töitä tarjolla muillekin kuin autonrakentajille

Insinööreille ja diplomi-insinööreille on töitä suunnittelu- ja tuotantopuolella. Hakemuksia ropisee jo.

Henkilökuntaa Uudenkaupungin autotehtaalla. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Uudenkaupungin autotehdas rekrytoi kevään aikana noin sata henkilöä toimihenkilö- ja asiantuntijatehtäviin.  Tuhannen uuden autonrakentajan lisäksi tehtaalle tarvitaan esimiehiä ja suunnittelijoita. Tällä hetkellä asiantuntijoita ja toimihenkilöitä on noin 300.

Resursointiasiantuntija Mari Pajunen kertoo, että toimihenkilö- ja asiantuntijatehtäviin on haussa tuotanto-, kone-, projekti- ja prosessi-insinöörejä.

– Meillä on suunnittelu- ja tuotantopuoli. Suunnittelupuolelle tarvitaan puolet työntekijöistä. Meillä on hakemuspankki, josta löytyvät useamman sadan henkilön hakemukset. Erikseen tulevat vielä tehtäväkohtaiset haut, kertoo Pajunen.

Pajunen arvioi, että keväällä avoimeksi tulevista tehtävistä suurin osa on toistaiseksi voimassaolevia.

Insinööreistä vakituisia asukkaita

Uudenkaupungin ja sen lähialueiden välillä kulkee parhaillaan melkoinen pendelöintiliikenne. Insinöörit voisivat olla työntekijöitä, jotka haluaisivat muuttaa kaupunkiin.

– Insinööreillä on varmasti koulut käyty ja ikää sen verran, että he olisivat valmiita muuttamaan lähelle työpaikkaa. Meillä on jo nyt paljon toimihenkilöitä, jotka ajavat Turusta töihin Uuteenkaupunkiin. Se katsotaan vielä sellaiseksi matkaksi, että sen pystyy ajamaan, arvioi resursointiasiantuntija Mari Pajunen.

Uudessakaupungissa on kuitenkin virinnyt ajatuksia myös muutosta paikkakunnalle pysyvästi.

– Tuntuu siltä, että ihmiset katselevat asuntojen hintoja ja ilmoituksia. Perheen yhteinen vapaa-aika jää pendelöinnissä vähälle. Näyttää siltä, että tänne päin on kyllä kiinnostusta muuttaakin. Eläminen on mielestäni pikkukaupungissa helppoa, kertoo Pajunen.