Rhodos ja Kreeta tulivat Turkin lentojen tilalle – Kuopiosta kesäkaudella yli 40 suoraa lomalentoa

Matkanjärjestäjillä on ensi kesäkaudella huhti-lokakuussa edelleen runsaasti suoria lomalentoja Kuopiosta etelän lomakohteisiin.

matkatoimistot
Lentokoneen silhuetti
Yle

Suurimmilla matkanjärjestäjillä on myynnissä Kuopiosta yhteensä lähes 40 lentoa eri kohteisiin tulevalla kesäkaudella huhti–lokakuussa.

Muutamaan edellisvuoteen verrattuna yksi asia on kuitenkin toisin. Turkkiin ei ole enää maakuntalentoja tarjolla aiempaan tapaan. Turkin epävarmaksi koettu tilanne ja siitä seurannut matkojen kysynnän väheneminen on saanut matkanjärjestäjät varovaiseksi. Se taas näkyy matkakohteiden tarjonnan muutoksina.

Viime vuosina Kuopiosta on lennetty paljon suoria lentoja Antalyaan. Sen tilalle ovat tulleet etenkin Kreikan kohteet Kreeta ja Rhodos.

Esimerkiksi TUI:ksi nimensä muuttanut Finnmatkat on lentänyt Kuopiosta keväisin ja syksyisin lentosarjat Antalyaan. Ensi kesäkaudella TUI lentää Kuopiosta samaan tapaan kerran viikossa touko–kesäkuussa sekä elo–syyskuussa, mutta kohteeksi on vaihtunut Rhodos. Turkkiin TUI:lla ei Kuopiosta ole tällä hetkellä matkoja myynnissä.

Lomamatkoilta kerrotaan, että Turkin kysynnän vähenemisen takia riskiä myymättömistä paikoista ei haluta ottaa. Sen takia Lomamatkat lentää kesäkaudella 2017 Turkkiin vain Helsingistä.

Kuopiosta yhtiö lentää huhti–lokakuussa useisiin Välimeren kohteisiin sekä muun muassa Portugalin Algarveen ja Madeiralle. Lomamatkat ei lennä Kuopiosta lentosarjoja tiettyyn kohteeseen, vaan sillä on yksittäisiä lentoja eri kohteisiin.

Kolmas Kuopiosta tasaisesti etelän lomakohteisiin lentävä matkanjärjestäjä on Detur. Sillä on myynnissä kesäkaudella lentoja Turkin Antalyaan ja Kreetalle. Lennot on sijoitettu sarjoiksi muutamien viikkojen ajalle huhti–toukokuussa sekä syys–lokakuussa.

Lisäksi lokakuussa koulujen syysloman tuntumassa Tjäreborg aloittaa talvikauden perinteisen lentosarjansa Gran Canarialle, jonne yhtiö lentää läpi talven Kuopiosta kerran viikossa.