Pakkanen uhkaa taas maakuntaviestiä

Sääolot näyttävät koettelevan jälleen kerran Keski-Suomen maakuntaviestiä. Järjestäjien mukaan tänä vuonna lunta on kisapaikalla Joutsassa riittävästi, mutta tällä hetkellä sääennuste lupaa viestipäivälle yli 20:n asteen pakkasta.

Talvisää
Hiihtäjä sivakoi latua pitkin lumiseen metsään
Matti Myller / Yle

Joulun pyhien sateet söivät lumia myös Joutsasta, missä on loppiaisena tarkoitus hiihtää Keski-Suomen maakuntaviesti.

Järjestäjien mukaan lunta on kyllä riittävästi, mutta uhkana on pakkanen. Ylen ennuste näyttää perjantain viestipäivälle 25:n asteen pakkasta.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Marko Hartosen mukaan järjestäjät päättivät jo syksyllä, että lumesta järjestäminen ei ainakaan jää kiinni. Joulukuussa lunta on tykitetty varastoon seitsemän vuorokautta, vielä tällä viikolla lunta tykitetään lisää.

– Tykitykseen on panostettu ja lumetus on saatu kuntoon, mutta nyt pakkanen sotkee asiaa. Sille ei mahda mitään, pitää vain katsoa, miten käy.

Järjestäjät seuraavat nyt silmä tarkkana sääennustuksia, myös kisan siirto perjantaista lauantaihin on heitetty ilmaan, sillä ennusteiden mukaan pakkanen lauhtuu viikonlopuksi.

Päätös, hiihdetäänkö maakuntaviesti loppiaisena, tehdään torstaina, ja asiasta tiedotetaan Joutsan Pommin (siirryt toiseen palveluun) netti- ja Facebook-sivuilla.

Maakuntaviestin pakkasraja on -17. Viestin varapäiväksi on jo varattu 12. helmikuuta.