Turkki käynnisti ihmisjahdin yökerhoiskun tekijän löytämiseksi – 12 pidätetty

Turkin poliisi on käynnistänyt laajat etsinnät Istanbulin terrori-iskun tekijän löytämiseksi. Toistakymmentä ihmistä on pidätetty.

Valvontakameran tallentama kuva hyökkääjästä yökerhon edustalla. Kuva: DHA / EPA

Turkissa poliisi on tehnyt useita ratsioita Istanbulin uudenvuodenyön terrori-iskun takia, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

Hyökkääjäksi epäilty on yhä vapaana eikä häntä toistaiseksi ole löytynyt.  

Turkin apulaispääministeri Numan Kurtulmus kertoo, että poliisi on pidättänyt tähän mennessä 12 ihmistä osana ihmisjahtia. Kahdeksan henkilöä pidätettiin maanantai-iltana erikoisjoukkojen operaatiossa Zeytinburnun esikaupunkialueella Istanbulissa.

Neljä muuta pidätystä tehtiin muualla.  

Sormenjälkiä tutkitaan

Apulaispääministerin mukaan viranomaisilla on epäillyn sormenjäljet sekä perustuntomerkit. Kurtulmus arvioi, että epäillyn henkilöllisyys saadaan selville nopeasti.

– Seuraavaksi yritämme tunnistaa hänet niin pian kuin mahdollista. Toivomme, että terroristin lisäksi löydämme myös hänen kätyrinsä, jotka auttoivat häntä yökerhossa sekä sen ulkopuolella.

Turkin poliisi on julkaissut uusia valvontakameran kuvia epäillystä hyökkääjästä, mutta ei ole antanut tietoa kuvien ottamisen ajankohdasta tai siitä, missä kuvat on otettu.

Asemies surmasi Istanbulin suositussa Reina-yökerhossa uudenvuodenyönä 39 ihmistä. Lisäksi noin 70 haavoittui.

Terroristijärjestö Isis ilmoittautui maanantaina yökerhoiskun tekijäksi. Poliisi tutkii parhaillaan kuuluiko hyökkääjä mahdollisesti samaan Isis-soluun, joka toteutti viime kesäkuussa Istanbulin lentokentällä tehdyn terrori-iskun.