Yritykset tarvitsevat asentajia, jotka voi lähettää ulkomaille töihin – Vamia vastaa haasteeseen

Työelämän kansainvälistyminen heijastuu myös ammatilliseen koulutukseen. Vaasassa englanninkielinen koulutus laajenee metallialalle.

ammatillinen koulutus
Vamian kampusalue Sepänkyläntiellä Vaasassa.
Jarkko Heikkinen / Yle

Vaasassa ammattikoulutus katsoo Vamian rehtorin Åsa Stenbackan mukaan uuteen vuoteen luottavaisena.

Vaasan ammattiopiston, Vaasan aikuiskoulutuskeskuksen ja Vaasan rannikkoseudun oppisopimustoimiston yhdistävä organisaatio on aloittanut vuoden vaihteessa Vamia-nimen alla. Uusia opiskelupaikkoja on saatu lisää ja syksyllä englanninkielinen opetus laajenee metallialalle.

Uudistuksen myötä myös opiskelijoiden opintomahdollisuudet laajenevat. Jatkossa voi ottaa tutkintoon jaksoja myös muista koulutusohjelmista ja opintoja voi räätälöidä tarkemmin työelämän tarpeisiin.

Uutuutena on ensi syksynä alkava englanninkielinen kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto englanniksi. Åsa Stenbackan mukaan englanninkielisellä koulutuksella vastataan työelämän ja alueen yritysten tarpeisiin.

– Teemme yhteistyötä muun muassa ABB:n ja Wärtsilän kanssa. Heillä on työkielenä myös englanti. He tarvitsevat asentajia, jotka osaavat englantia ja voivat lähteä ulkomaille töihin, toteaa Stenbacka.

Aikaisemmin Vaasan ammattiopistossa on ollut jo englanninkielistä kokkikoulutusta.