Tältä näyttää Suomen suosituin retkipaikka: ainutlaatuinen hiekkaranta armeija-alueen kainalossa

Lohtajan Vattaja on valittu vuoden retkipaikaksi. Vattajanniemi ja Ohtakarin saari voittivat Suomen suosituimman matkailublogin äänestyksen selvästi.

luonto
Vattajanniemi syksyn valossa.
Juha Kemppainen / Yle

Suosittu käyntikohde keräsi jopa neljänneksen kaikista 2254 äänestä Retkipaikka-blogin äänestyksessä. Vattajanniemellä sijaitsee Pohjois-Euroopan laajin, yhtenäinen hiekkaranta eli jopa 15 kilometriä hietikkoa ja yli 450 hehtaaria hiekkakenttää.

Kyseessä on Euroopan suurin boreaalisen vyöhykkeen dyyniranta (siirryt toiseen palveluun). Alueella on myös retkeilyreittejä sekä Ohtakarin kalastajakylä, mistä löytyy muun muassa kalastusmuseo. Maisema on ainutlaatuinen koko Euroopan mittapuulla. Puolustusvoimille Vattaja (siirryt toiseen palveluun) on myös yksi tärkeimmistä ampuma- ja harjoitusalueista.

Kisassa 11 ehdokasta

Kilpailussa 11 ehdokkaan joukossa toiseksi sijoittui Säynäjäsuon sekä Syväjärven alue Suomussalmella ja kolmanneksi Olhavanvuori Repoveden kansallispuistossa.

Valinnan tehnyttä Retkipaikka-blogia (siirryt toiseen palveluun) ylläpitää kuutisenkymmentä tekijää ympäri Suomen, muun muassa toimittajia, eräoppaita ja valokuvaajia.

Viime vuonna sivuilla vieraili yli 700 000 kävijää.

Kasveja Vattajan hiekkarannoilla.
Vattaja on tunnettu kauniista hiekkarannoistaan.Kalle Niskala / Yle