1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kesko

Kesko aloittaa yt-neuvottelut, koskevat 570:tä ihmistä

Kyseessä on kahdet yt-neuvottelut. Kesko selvittää, voiko se jatkaa ostamiensa Siwojen ja Valintatalojen toimintaa. Lisäksi se tekee selkoa kaupoista, joista Kuluttaja- ja kilpailuvirasto käski sen luopua.

Kesko
Siwa
.Miikka Miinala / Yle

Kesko on aloittanut kahdet yt-neuvottelut. Yhteensä ne koskevat 570 ihmistä ja 114 kauppaa. Arviota mahdollisesti irtisanottavien määrästä ei ole.

Keskon tytäryhtiö Ruokakesko osti Siwat ja Valintatalot viime huhtikuussa Suomen lähikaupalta. Kesko selvittää, onko osassa näistä kaupoista mahdollista jatkaa toimintaa. Yhteensä K-Marketeiksi muuttuu vähintään 400 Siwaa ja Valintataloa, Kesko muotoilee tiedotteessaan.

Yt-neuvottelut koskevat 53 Siwaa ja Valintataloa ja niissä työskenteleviä 259:ää ihmistä. Suurin osa näistä kaupoista, 13, sijaitsee Uudellamaalla.

– Valitettavasti Suomen lähikaupan verkostossa on myös kauppoja, joissa emme ole löytäneet keinoa jatkaa liiketoimintaa. Kaikilla pienemmillä paikkakunnilla ei enää ole riittävästi asiakkaita pienillekään kaupoille, sanoo Keskon varatoimitusjohtaja, päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala tiedotteessa.

Toiset yt-neuvottelut puolestaan koskevat 60 kauppaa, joista Kuluttaja- ja kilpailuvirasto käski Keskoa luopumaan hyväksyessään Siwojen ja Valintatalojen oston Suomen lähikaupalta.

Kyse on 40 Siwasta, 19 Valintatalosta ja Kotkan Euromarketista, jotka Kuluttaja- ja kilpailuviraston mukaan ovat paikallisen kilpailutilanteen kannalta ongelmallisia. Näistä suurin osa, 15, on Pirkanmaalla.

Kesko yrittää myydä ainakin osan näistä kaupoista. Niissä on kuitenkin aloitettu yt-neuvottelut, jotka koskevat 61:tä kauppaa ja 311 ihmistä. Kauppoja on 61, sillä KKV:n 60 kaupan listauksessa oli kaksi vaihtoehtoista kauppaa, joista jommastakummasta Keskon on luovuttava.

Lue seuraavaksi