Luumäen kaltoin kohdellut koirat pääsivät sijaiskoteihin

Poliisi on tyhjentänyt Luumäellä sijainneen kennelin koirista. Koirat on otettu valtion haltuun yhteistyössä eläinlääkärien ja eläinsuojelutahojen kanssa ja ne on luovutettu eri eläinsuojeluyhdistyksille.

Luumäne kennelissä kasvatettiin mm. lapinporokoiria. (Kuvan koira ei liity tapaukseen.) Kuva: Jyri Tynkkynen / Yle

Luumäkeläisen kennelin koirat on otettu haltuun ja luovutettu eläinsuojeluyhdistyksille. Poliisi on ottanut kaikkiaan 53 koiraa valtion haltuun, yksi koira jouduttiin lopettamaan aggressiivisuuden vuoksi.

Koirat on tällä hetkellä sijoitettuna mm. sijaiskoteihin, missä niiden luonne ja luovutusmahdollisuudet selvitetään. Eläinsuojeluyhdistykset hoitavat koirien eteenpäin luovuttamisen omien toimintatapojensa mukaisesti.

Koiria eri puolille Etelä-Suomea

Koirat on luovutettu eläinsuojeluyhdistysten hallintaan eri puolille Etelä-Suomea.

– Koiria on siirretty Lappeenrannan lisäksi muun muassa Kotkaan, Helsinkiin ja Turkuun. Ei niin suurta määrää olisi saatu mitenkään sijoitettua yhteen paikkaan, sanoo koirien siirtoa hoitanut rikoskomisario Petri Korpisammal Kaakkois-Suomen poliisista.

Korpisammalen mukaan koirat olivat kohtuullisen hyvässä kunnossa. Osalla oli turkki takussa ja silmätulehduksia.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi luumäkeläiset kennelinpitäjät eläintenpitokieltoon viime vuoden lopulla, kymmenien koirien huonosta hoidosta johtuen.

Täydennetty klo 11.55 poliisin kommenteilla