1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuka on Vuoden turkulainen 2016? Äänestä!

Vuoden turkulaiseksi valitaan henkilö, joka on tuonut kaupunkia esille positiivisella tavalla.

Turku
Vuoden turkulainen 2016 -ehdokkaat
Yle

On aika valita Vuoden turkulainen 2016. Vuoden turkulaiseksi valitaan henkilö tai yhteisö, joka on tuonut kaupunkia esille myönteisellä tavalla. Kilpailun raati on valinnut 10 ehdokasta, joista yleisö saa äänestää suosikkiaan.

Tässä he ovat:

1. Kirjailija Tommi Kinnunen

Kirjailija Tommi Kinnunen koskettaa suomalaisten tunteita. Kinnusen esikoisromaani Neljäntienristeys oli Finlandia-ehdokkaana vuonna 2014 ja voitti lukuisia palkintoja. Miehen teos Lopotti oli puolestaan Finlandia-ehdokkaana vuonna 2016. Tommi Kinnunen luotsaa vuonna 2017 Turun Kirjamessuja.

2. Haju- ja makututkija Mari Sandell

Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen varajohtaja Mari Sandell on innostunut tutkimaan, miten perimä vaikuttaa makuaistiin. Turun yliopistossa työskentelevä Sandell toimii myös Lounais-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffelin puheenjohtajana ja on järjestämässä Turun Neitsytperunafestivaaleja.

3. Kakola Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Olli Ojala

Kun Olli Ojala osti Kakolan vankilakiinteistöt, hänestä tuli Kakolan isäntä. Mies on rakentamassa Kakolasta yhtä Suomen mielenkiintoisimmista asuinalueista. Olli Ojalan idea Kakolan tornitalosta on synnyttänyt kaupungissa vilkasta keskustelua.

4. Ruokatoimittaja Heli Nieminen

Ruokatoimittaja Heli Nieminen on yksi Visit Turun nimeämistä Food Ambassadoreista eli ruokalähettiläistä. Nieminen työskentelee Turun Sanomissa, ja Suomen Keittiömestarit ry valitsi hänet Vuoden ruokatoimittajaksi 2016. Heli Nieminen on kirjoittanut kaksi Turku lautasella -kirjaa. Hän haluaa tuoda omalla työllään esille turkulaista osaamista ja olla mukana kehittämässä alueen ruokakulttuuria.

5. Jääkiekkoilija Rasmus Ristolainen

22-vuotias Rasmus Ristolainen on Turun uusi jääkiekkotähti, NHL-joukkueensa Buffalo Sabresin ykköspuolustaja. Ristolainen tunnetaan himoharjoittelijana ja häntä pidetään Leijonien takalinjojen tulevaisuuden johtajana.

6. Turun telakan toimitusjohtaja Jan Meyer

Onko Jan Meyer mies, jonka firma pelasti Turun? Ainakin paikallinen telakkateollisuus saa kiittää miestä jatkuvuuden takaamisesta, työpaikkojen turvaamisesta ja uusien luomisesta. Saksalainen Jan Meyer asuu perheineen Turussa.

7. Kustantajapariskunta Seppo Lahtinen ja Riikka Majanen

Seppo Lahtisen ja Riikka Majasen Sammakko on 20 vuoden aikana noussut maan eturivin kustantamojen joukkoon. Sammakko on nostanut lukuisia kotimaisia kirjailijoita laajemman yleisön tietoisuuteen. Kustantamo on kunnostautunut myös laadukkaan käännöskirjallisuuden airueena.

8. Elokuvakomissaari Teija Raninen

Teija Raninen on peräänantamattomalla sitkeydellään rakentanut Turusta Suomen elokuvapääkaupungin. Ranisen luotsaama Länsi-Suomen elokuvakomissio on saanut houkuteltua vuosittain yhä useampia tuotantoyhtiöitä tekemään elokuvia Turun seudulle. Siitä ovat hyötyneet niin paikalliset alan ammattilaiset, opiskelijat kuin alueen yrittäjätkin.

9. Nettipoliisi Riku Sukari

Lounais-Suomen poliisilaitoksen ylikonstaapeli ja nettipoliisi Riku Sukari on tullut tunnetuksi rohkeista kannanotoistaan sekä aktiivisuudestaan sosiaalisessa mediassa. Sukari on some-aikakauden Reinikainen ja osaa muistuttaa ihmisiä poliisin tärkeistä tehtävistä.

10. Hyväntekeväisyyshevonen Kiss My Turku

Hyväntekeväisyysravuri Kiss My Turku kerää varoja Turun lastenklinikalle Lastenklinikoiden Kummien kautta. Hevosesta myydään 300 euron osuuksia kaikille, jotka haluavat olla mukana tukemassa sairaiden lasten hoitoa. Hevosen hoito- ja valmennuskustannuksista jäävät rahat lahjoitetaan Turun lastenklinikalle. Kiss My Turun kilpailuissa voittamat rahat lahjoitetaan lastenklinikalle lyhentämättöminä.

Äänestä netissä tai postitse

Voit äänestää suosikkiasi osoitteessa: http://www.turkulainen.fi/vuodenturkulainen2016 (siirryt toiseen palveluun) tai postikortilla osoitteeseen: Turkulaisen toimitus, Vuoden turkulainen, Läntinen Pitkäkatu 35, 20100 Turku. Kirjoita postikorttiin äänestysnumero. Äänestysaikaa on 31.1.2017 asti.

Vuoden Turkulainen -kilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1985. Kilpailun järjestävät Kaupunkilehti Turkulainen, Turun kaupunki, Yle Turku ja Radio City Turku.

Vuoden Turkulainen -raatiin kuuluvat Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila, Yle Turun vastaava tuottaja Antti Korhonen, Radio Cityn aluetuottaja Marianne Holmström ja Turkulaisen päätoimittaja Teija Uitto.

Lue seuraavaksi