Rauma uudistaa hammashoitoaan: Kaikki hoito samalla kertaa

Rauma alkaa kutsia aikuisasiakkaita hammashoitoon uudenlaisella menetelmällä.

hammashuolto
Hammaslääkäri työssään.
Ville Hassinen / Yle

Raumalla aletaan järjestää aikuispotilaiden hammashoitoa uudella tavalla. Ensi maanantaista lähtien kohtuullisen vähän hoitoa tarvitsevien ihmisten hammashoito pyritään tekemään yhdellä kertaa kuntoon. Hoito on samanhintaista kuin muilla vastaanottokäynneillä.

Uudessa Halssi-nimisessä hoitomallissa on käytössä kahdeksan hoitohuonetta. Potilas kutsutaan yhteen huoneeseen, ja hoitohenkilökunta siirtyy huoneesta toiseen kunkin potilaan tarpeiden mukaan.

Samalla käyntikerralla hammaslääkäri voi tarkistaa ja paikata hampaat ja suuhygienisti poistaa hammaskiveä.

Tunnin aikaikkuna

Uudistus muuttaa myös potilaiden kutsujärjestelmää. Jatkossa potilaille ei anneta tarkkaa vastaanottoaikaa vaan tunnin aikaikkuna, jonka aikana potilas kutsutaan hammashoitolaan tekstiviestillä. Viesti tulee puoli tuntia ennen vastaanottoajan alkua.

Aivan kaikille potilaille uutta mallia ei sovelleta. Näin on, jos potilas ei pysty tulemaan vastaanotolle joustavasti tunnin aikaikkunan sisällä, ei omista matkapuhelinta, haluaa jollekin tietylle hammaslääkärille tai -hoitajalle tai jos hän tarvitsee erikoishammashoitoa. Tällaisia potilaita varten jatketaan vanhanmallista hoitomallia.