Helvetin Enkelit ja Outlaws MC selvittelivät välejään – asemies erehtyi osoitteesta ja ampui väärää miestä

Mies ampui toista oven läpi. Oikeus tuomitsi ampujan vuosien vankeusrangaistukseen.

moottoripyöräkerhot
Hells Angels MC Carelia
Yle

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 35-vuotiaan kouvolalaismiehen seitsemäksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen murhan yrityksestä. Samassa yhteydessä ampuja tuomittiin myös autovarkaudesta.

Murhan yritykseen liittyvä ampuminen tapahtui Imatran Meltolassa runsas vuosi sitten. Kouvolalaismies ampui rivitalon ovea avaamaan tullutta miestä pienkaliiberisella pistoolilla. Neljästä luodista yksi läpäisi oven ja osui sen toisella puolella olevaan miehen aiheuttaen tälle lihasvamman.

Ampuminen liittyi tuomioistuimen mukaan moottoripyöräjengien välienselvittelyyn. Oikeuden mukaan asemiehen oli tarkoitus ampumalla tappaa Helvetin Enkelit -moottoripyöräkerhon kanssa kilpailevan Outlaws MC:n tukijengi Fifteen MC:n jengin jäsen. Hän erehtyi kuitenkin osoitteesta ja ampui väärää miestä.

Kieltää tarkoituksellisuuden

Ampuja on myöntänyt ampumisen. Hän kuitenkin väittää, että ampui päihtyneenä ja hädissään ilman tarkoitusta tappaa. Ampujan mukaan hän oli soittanut ammutun ovikelloa saadakseen apua ojaan ajamansa auton vuoksi.

Ampuja myös kiisti olevansa Helvetin Enkeleiden jäsen tai tietävänsä moottoripyöräkerhojen vihanpidosta. Myös oikeuden mukaan ampuja ei ole Helvetin Enkeleiden jäsen. Oikeus kuitenkin piti riidattomana, että tapaus liittyy moottoripyöräkerhojen kärhämiin.

Suomen ja ulkomaisten lainvalvontaviranomaisten tietojen mukaan Helvetin Enkeleiden maailmanlaajuisena pyrkimyksenä on estää Outlaws MC:n laajentuminen uusille alueille ja lakkauttaa jo perustetut osastot. Myös Fifteen MC:n ja Helvetin Enkeleiden välit ovat viranomaisten mukaan kireät.