Perussuomalaiset ei hyväksy hallituksen "kyttäysperusteista tieverohanketta"

Slunga-Poutsalo kuvailee, että tieverkoston korjausvelka yritetään nyt maksattaa maaseudun asukkailla ja muilla, jotka tarvitsevat välttämättä omaa autoa.

Perussuomalaiset
Liikenne, aamuruuhkaa.
Jos liikenneverkkoyhtiö aloittaisi 2018, kevään kehysriihessä on tehtävä muutoksia autoveroon, ajoneuvoveroon ja polttoaineveroon.Derrick Frilund / Yle

– Liikenne- ja viestintäministeriön kyttäysperusteinen tieverohanke on kelvoton, arvostelee perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

Slunga-Poutsalon mukaan perussuomalaiset ei hyväksy julkisuudessa esillä ollutta ajatusta, että autoihin asennettaisiin esimerkiksi sim-kortti tai jokin muu järjestelmä, jolla seurattaisiin ajokilometrien määrää ja maksettaisiin sitten tienkäytöstä.

Hanke voi siis kaatua hallituksen kehysriihessä huhtikuussa. Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ohjelmassa ei ole nyt julkisuudessa esiteltyä autoilijoiden seurantajärjestelmää, perussuomalainen Slunga-Poutsalo arvostelee hallituskumppania.

Tiedotteessa hän kuvailee, että tieverkoston korjausvelka yritetään nyt maksattaa maaseudun asukkailla ja muilla, jotka tarvitsevat välttämättä omaa autoa.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) johdolla valmistellaan liikennekaarta eli lakipakettia, jossa liikennemarkkinoiden sääntely kootaan yhdeksi kokonaisuudeksi.

Lisäksi hallitus on päättänyt, että valtion liikenneverkkoyhtiön perustamista selvitetään. Jouluaattona Helsingin Sanomat kertoi (siirryt toiseen palveluun), että Bernerin mukaan liikenneverkkoyhtiöstä päätetään huhtikuun lopun kehysriihessä. Jos yhtiö aloittaisi 2018, kehysriihessä on tehtävä muutoksia autoveroon, ajoneuvoveroon ja polttoaineveroon. Niistä on luovuttava tai niitä on laskettava, jos teiden käytöstä maksettaisiin tulevaisuudessa erikseen.