1. yle.fi
  2. Uutiset

Pienpanimojen esiinmarssi jatkuu – Rauman ensimmäiseltä panijalta oluet jo kaupoissa

Toukokuussa perustetun raumalaisen Linden Breweryn ensimmäiset oluet olivat kaupoissa syyskuussa. Nyt Rauman ensimmäinen pienpanimo hakee jalansijaa Porin markkinoilta, jonne tähyää myös uusi porilainen Moose On The Loose Brewing Company.

Rauma
Mies siirtää kaljapulloja.
Karri Laihonen / Yle

Pienpanimoinnostus ei ota laantuakseen. Nyt myös Raumalta löytyy oma pikkupanimonsa, kun Linden Breweryn ensimmäiset oluet nostettiin kauppojen hyllyille viime syksynä.

Yhden miehen yrityksen perustanut Mikko Linden on ainakin puolittain yllättynyt, että hänestä tuli ensimmäinen raumalainen, joka lähti tekemään olutharrastuksestaan liiketoimintaa.

– Ei ole varmaan ollut ketään tarpeeksi hullua ennen minua. Onhan tuossa Lapissa silti Lapin Voima, joka tekee sahtia, Linden muistuttaa.

Hulluudella hän viittaa kovaan kilpailuun ja etenkin valtavaan työmäärään. Kun panimossa työskentelee vain yksi henkilö, työpäivät saattavat venahtaa melko pitkiksi.

– Toimin sekä siivoojana että toimitusjohtajana ja kaikkea siltä väliltä. Kyllä siinä tekemistä riittää.

"Kaljalla on menekkiä"

Olutmies Mikko Linden on iloinen siitä, että suomalaiset haluavat nykyään juoda muutakin kuin lageria.

– Kyllä kaljalle menekkiä on. Suomalaiset ovat viimeisten vuosien aikana alkaneet oikeasti kiinnostua keskieurooppalaisesta olutkulttuurista, Mikko Linden sanoo.

Linden Breweryn on tarkoitus kasvattaa valmistusmääränsä ainakin kaksinkertaiseksi nykyisestä. Nyt panimon tuhannen litran pytty käy vain puolella teholla.

– Yksin ei pysty enempää kuin 500 litraa kerrallaan panemaan. Toivon, että saisin palkattua toisen työntekijän ja koko tuhannen litran tankin käyttöön.

Lindenin tähyää Rauman seutukunnan lisäksi myös Porin markkinoille.

– Rauman kaupoissa alkaa tämän panimon olutta olla jo aika hyvin. Porissa on erinomainen olutkulttuuri. Toivon, että myös minun tuotteet saavat jalansijaa siellä.

Myös ennestään viriiliin porilaiseen pienpanimokenttään tulee uusi yrittäjä, kun Moose On The Loose Brewing Company pullottaa ensimmäiset kaljansa alkuvuonna. Impolan kaupunginosassa toimintansa aloittava pienpanimo on Porin neljäs.

Lue seuraavaksi