Teattereiden katsojaluvut hipoivat tavoitteitaan

Kouvolan Teatteri hipoi katsojamäärissään vuositavoitettaan viime vuonna. Myös Kotkassa kaupunginteatteri on tyytyväinen menneen vuoden yleisöön.

teatteritaide
Äiti ja neljä tytärtä teatterinäytelmässä lavalla.
Ylpeys ja ennakkoluulo oli yksi katsotuimpia näytelmiä vuonna 2016.Minna Heikura / Yle

Kouvolan Teatterissa kävi viime vuonna lähes 37 000 katsojaa. Määrä lähentelee jo teatterin 40 000 katsojan vuositavoitetta. Parina aiempana vuonna katsojamäärät ovat jääneet lähemmäksi 30 000 kävijää.

Suurimman yleisömäärän keräsi Robin Hood, joka tuli ensi-iltaan suurella näyttämöllä toukokuun alussa. Robin Hoodin näki 7 873 katsojaa. Seuraavaksi suosituimmat näytelmät Kouvolassa olivat Suurenmoista!-komedia ja Poikamiesboksi-musikaali.

Kotkassa kaupunginteatteri keräsi viime vuoden aikana liki 31 700 katsojaa. Katsojia oli niukasti enemmän kuin edellisenä vuonna. Keväällä esitetty Sugar -musikaali oli pettymys, mutta syksyllä ensi-iltansa saanut Saturday Night Feaver houkutteli yleisöä paremmin ja oli viime vuoden katsotuin näytelmä. Musikaalin kävi viime vuonna katsomassa 5 265 ihmistä. Myös Ylpeys ja ennakkoluulo ylsi lähelle 5 000 katsojaa.

Tälle vuodelle Kotkan kaupunginteatteri pitää tavoitteet realistisena.

– 33 000 olisi ihan hyvä, sanoo markkinointipäällikö Eeva-Liisa Kuokka.