Uudellamaalla jo kymmeniä peltikolareita – liukas ja puuroinen keli vaivana

Suurin osa onnettomuuksista on tapahtunut Lahden väylällä Kehä III:lla. Pahin suma on toistaiseksi ohi, kerrotaan Tieliikennekeskuksesta.

liikenne
Liikennettä talvisäässä.
Derrick Frilund / Yle

Lumisade ja liukas keli on aiheuttanut Uudenmaan alueella jo kymmeniä liikenneonnettomuuksia maanantain ja tiistain aikana. Vakavilta henkilövahingoilta on vältytty, mutta pelti on kolissut toistuvasti.

Tiistaina eniten on rytissyt Lahdenväylällä Kehä III:n kohdalla. Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Jarmo Elorannan mukaan iltapäivään mennessä pahin tilanne on setvitty Kuninkaanmäessä Kehä III:lla. Siellä tapahtui yhteensä kolme kolaria useammassa liittymässä yhtä aikaa, ja liikenne katkesi kokonaan. Nyt Kuninkaanmäen suma on kuitenkin jo raivattu ja liikenne kulkee normaalisti.

Onnettomuuksia on sattunut laajalti muuallakin Uudenmaan alueella, myös pienemmillä teillä Vantaalla, Espoossa ja Järvenpäässä.

Elorannan mukaan kolmen jälkeen tiistaina tilanne näytti muutenkin Uudenmaan osalta hiukan rauhoittuvan.

– Yhteinen nimittäjä on selvästi tämä lumisade ja liukas ajokeli. Raskaalle liikenteelle erityisesti mäkiset paikat ovat olleet tänään haastavia. Nyt vain kieli keskellä suuta ja varovaisuutta, toteaa Eloranta.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan ajokeli on paikoin erittäin huono Uudellamaalla myös huomenna lumisateen, pöllyävän lumen ja jäisten tienpintojen vuoksi.