VR siirtää IC-junien vaunuja eläkkeelle

VR on siirtämässä ensimmäisen sukupolven IC-junavaunuja eläkkeelle. Esimerkiksi Turun ratapihalla lepää 13 vaunua.

junat
Ensimmäisen sukupolven IC-vaunuja rakennettiin vuosina 1988–1992. Turun ratapihalle on siirretty 13 vaunua sivuraiteelle.
Ensimmäisen sukupolven IC-vaunuja rakennettiin vuosina 1988–1992. Turun ratapihalle on siirretty 13 vaunua sivuraiteelle.Joona Haarala / Yle

VR on aloittanut vähäisessä käytössä olevien ensimmäisen sukupolven IC-junien varastoinnnin ratapihoille. Esimerkiksi Turkuun on sijoitettu kolmetoista vaunua. Vaunut on rakennettu 1990-luvun taitteessa.

VR oli vuosi sitten otsikoissa, kun se oli aikeissa romuttaa vanhempia ns. sinisiä junavaunuja. Yhtiö luopui romutusajatuksista sen jälkeen, kun hallitus ministeri Anner Berner (kesk.) etunenässä esitti huolensa vaunujen kohtalosta (siirryt toiseen palveluun).

Syy huoleen on se, että vanhat junanvaunut saattavat tulevaisuudessa kelvata VR:n kilpailijoille, jos junamarkkinat Suomessa avautuvat.

– VR Group ei romuta kalustoa. Käytöstä poistettua kalustoa säilytetään eri ratapihoilla ja toistaiseksi ei ole päätöksiä tämän kaluston tulevaisuudesta, VR:n tiedottaja Taina Kuitunen kertoo.