Clintonit ja Bushit vieraiksi Trumpin virkaanastujaisiin

Yhdysvalloissa entiset presidentit ovat perinteisesti osallistuneet uuden presidentin virkaanastujaisiin, mutta Donald Trumpin juhlahetken todistaminen ei ole ollut edeltäjille itsestäänselvyys.

USA:n presidentinvaali
Yhdysvaltain lippu liehuu Capitolin kongressirakennuksen edessä.
Michael Reynolds / EPA

Katkeran tappion Yhdysvaltain presidentinvaaleissa kokenut demokraattien ehdokas Hillary Clinton osallistuu Donald Trumpin virkaanastujaisiin yhdessä puolisonsa, ex-presidentti Bill Clintonin kanssa.

Hillary Clinton ei ole esiintynyt julkisuudessa sitten marraskuun, jolloin hänen unelmansa presidenttiydestä mureni.

Clintonien edustajat ilmoittivat asiasta tiistaina sen jälkeen, kun entisen presidentin George W. Bushin toimisto kertoi presidentin osallistuvan virkaanastujaisiin vaimonsa Lauran kanssa.

– He ovat iloisia saadessaan todistaa Yhdysvaltain demokratian tunnusmerkkiä eli rauhallista vallanvaihtoa sekä presidentti Trumpin sekä varapresidentti Pencen virkavalan, Bushin toimisto ilmoitti.

Entisistä presidenteistä myös 92-vuotias Jimmy Carter on kertonut aikeistaan osallistua tilaisuuteen Rosalynn-vaimonsa kanssa.

Vanhempi Bush, niin ikään 92-vuotias entinen presidentti George H.W. Bush sekä vaimonsa Barbara eivät aio ottaa osaa virkaanastujaisiin.

Yhdysvaltain 45. presidentti Donald Trump vannoo virkavalansa 20. tammikuuta Washington D.C:ssä.

Lähteet: AP