1. yle.fi
  2. Uutiset

Pahamaineinen kulttijohtaja Charles Manson sairaalaan

Yhdysvaltoja kesällä 1969 järkyttäneiden raakojen murhien suunnittelija Charles Manson on vankilan ulkopuolella. Vahvistamattomien tietojen mukaan hän on vakavasti sairas.

Charles Manson
Charles Manson.
Charles Manson.California Doc / EPA

Pahamaineinen kulttijohtaja ja joukkomurhista tuomittu yhdysvaltalainen Charles Manson on joutunut sairaalaan, kertovat yhdysvaltalaiset uutismediat.

82-vuotias Manson on kiidätetty kalifornialaiseen Bakersfieldin sairaalaan toistaiseksi tuntemattomasta syystä, kertoo uutissivusto TMZ (siirryt toiseen palveluun). Sairaala sijaitsee lähellä Kalifornian osavaltion vankilaa, Corcorania, jossa Manson istuu elinkautista vankeusrangaistustaan.

Los Angeles Times (siirryt toiseen palveluun) –lehden lähteen mukaan Manson on vakavasti sairas.

Vankilaviranomaiset eivät ole kuitenkaan vahvistaneet tietoa Mansonin terveydentilasta tai edes siitä, onko potilas Manson.

Charles Manson johti 1960-luvulla pahamaineista kulttia, ”Perhettä”, jonka jäsenet murhasivat seitsemän ihmistä Los Angelesissa kesällä 1969. Yksi uhreista oli elokuvaohjaaja Roman Polanskin raskaana ollut näyttelijävaimo Sharon Tate.

Manson tuomittiin kuolemanrangaistukseen vuonna 1971, mutta tuomio muutettiin yhdeksäksi elinkautiseksi tuomioksi Kalifornian osavaltion lakkautettua kuolemantuomion. Hänen lisäkseen murhista tuomittiin veritöiden tekijät mies ja kolme naista. Naisista yksi on kuollut vankilassa ja muut istuvat edelleen elinkautisia tuomioitaan.

Yhdenkään murhista tuomitun anomusta ehdonalaiseen pääsystä ei ole hyväksytty.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi