Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen tuomio vielä tänään

Perussuomalaisten kansandustaja Teuvo Hakkaraista syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän kiisti syyllistyneensä rikokseen.

kiihottaminen kansanryhmää vastaan
Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (oik.) saamaa syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan käsiteltiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä 4. tammikuuta 2017. Vasemmalla kuvassa on Hakkaraisen avustaja Antti Kauronen.
Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (oik.) saamaa syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan käsiteltiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä 4. tammikuuta 2017. Vasemmalla kuvassa on Hakkaraisen avustaja Antti Kauronen. Tommi Anttonen / Lehtikuva

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen istui tänä aamuna oikeuden eteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä. Häntä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Syyte koski Hakkaraisen heinäkuussa Facebookissa julkaisemaa kirjoitusta, jossa hän totesi, että kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja.

Syyttäjän mukaan kirjoitus täyttää rikoksen tunnusmerkit, ja hänen rangaistusvaatimuksensa oli sakkotuomio.

Hakkarainen ei itse sanonut oikeudessa sanaakaan, vaan hänen puolestaan puhui hänen asiamiehensä.

Asiamiehensä suulla Hakkarainen kiisti syyllistyneensä rikokseen, mutta myönsi julkaisseensa Facebook-kirjoituksen.

Asiamiehen mukaan Hakkarainen ei kirjoituksensa julkaistessaan edes tiennyt, että on olemassa laki kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, eikä Hakkarainen olisi kirjoitustaan julkaissut, jos olisi laista tiennyt.

Asiamiehen mukaan kirjoitus oli spontaani reaktio, jota Hakkarainen tehokkaasti katuu.

Asiamies sanoi Hakkaraisen katuvan kirjoitustaan, ja pitävän sitä ylilyöntinä. Syyttäjän vaatimusta viestin poistamisesta Facebookista Hakkarainen ei vastusta.

Oikeus antaa tuomionsa asiasta tänään aikaisintaan kello 13.