1. yle.fi
  2. Uutiset

Jousiammunnan nuorten PM-kisat kesällä Kemiin – Torniossa ammutaan Pakkaspiikki-kisat viikonloppuna

Kemissä järjestettäviin nuorten pohjoismaiden mestaruuskisoihin odotetaan lähes 300 ampujaa.

jousiammunta
Jousiampujia sisähallissa.
Kemin Pohjan Jousessa on noin 150 jäsentä.Risto Koskinen / Yle

Kemissä kilpaillaan heinäkuussa jousiammunnan nuorten pohjoismaiden mestaruuksista. Sauvosaaren kentällä ammuttaviin kisoihin odotetaan lähes 300 ampujaa ja noin 200 huoltajaa ja muita apujoukkoja.

Kilpailujen järjestelyistä vastaa Pohjan Jousi (siirryt toiseen palveluun). Edellisen kerran pohjoismaiden mestaruuskisat on järjestetty Suomessa neljä vuotta sitten.

Kilpailujen johtaja Seppo Hautamäki kertoo, että kisajärjestelyt ovat hyvässä vauhdissa. Työt alkoivat jo viime elokuussa, kun päätös kisojen saamisesta Kemiin tuli.

– Kilpailukutsut on tehty ja koulujen sekä majoitusliikkeiden kanssa on sovittu majoituksista. Infraa joudutaan rakentamaan noin 15 000 eurolla ja lisäksi muun muassa laajennetaan ammunnanohjauslaitteita. Meillä on noin kymmenkunta henkilöä tekemässä tätä alustavaa työtä, kertoo Hautamäki.

– Pohjan Jousi on lähes ainoa seura Suomessa, joka voi yksin hoitaa näin isot kisat. Viime kesänä Tanskassa oli 300 ampujaa, edellisen kerran Suomessa neljä vuotta sitten, Kurikassa oli 200 ampujaa, Hautamäki sanoo.

Jousiampujat.
Risto Koskinen / Yle

Meri-Lapissa toimii myös toinen aktiivinen seura, Tornion Jousiampujat (siirryt toiseen palveluun). Viikonloppuna seura järjestää Pakkaspiikki 2017 -kisat Torniossa.

– Osallistujia on noin 55. Samalla on mahdollista karsia myös halli-EM-kisoihin. Väkeä on tulossa Lapin alueelta ja eteläisimmät osallistujat ovat Vaasasta, kertoo Tornion Jousiampujien puheenjohtaja Henri Kokkila.

Tornion Jousiampujat järjestävät vuoden aikana myös seniorien SM-kisat elokuussa.

Lue seuraavaksi