Perheystävällinen työpaikka huomioi työntekijän elämäntilanteen

Väestöliiton pilotissa pyritään sovittamaan työ ja perhe mahdollisimman joustavasti yhteen.

työelämä
Kuvassa etualalla Eija Pirjetä, Anu Rastas ja Matti Virtasalo.
Kuvassa Eija Pirjetä (vas.), Anu Rastas ja Matti Virtasalo.Yle / Jari Peltoperä

Perheystävällisen työpaikan malli on rantautumassa Lappiinkin. Kemiläinen Luotolan nuoret ry on mukana Väestöliiton pilotissa (siirryt toiseen palveluun), jossa pyritään sovittamaan työ ja perhe mahdollisimman joustavasti yhteen.

Perheystävällinen työpaikka pyrkii huomioimaan työntekijöiden erilaiset elämäntilanteet ja tarpeet. Äkillisiä vapaan tarpeita voi tuoda esimerkiksi lasten sairastelut tai iäkkäistä vanhemmista huolehtiminen.

– Tässä ohjelmassa perhekäsitys on laajempi, kun mitä tämän hetkiset työehtosopimukset määrittelevät. Työntekijällä on mahdollisuus hoitaa esimerkiksi yli 10-vuotiasta lasta äkillisessä sairastumisessa tai käyttää iäkkäitä vanhempia lääkärissä, kertoo nuorisotyönjohtaja Eija Pirjetä.

Kun työnantaja joustaa työntekijöiden suhteen ja työntekijät ovat tyytyväisempiä, niin työtkin tulee paremmin hoidetuksi.

Eija Pirjetä

Luotolan nuoret ry:ssä työntekijöiden hyvinvointi nähdään tärkeänä. Vaikka työpaikka on ennenkin toiminut joustavasti, niin ohjelman myötä on tullut esille jo pari kehittämiskohdetta.

– Meidän henkilöstökyselyssä nousi esille kaksi asiaa, jotka kaipaisivat kehittämistä. Ensimmäinen oli etätyömahdollisuudet ja toinen sijaisuusjärjestelyt, toteaa Eija Pirjetä.

Työntekijä kiittää ja imago kirkastuu

Tällä hetkellä Väestöliiton pilotissa on mukana toistakymmentä organisaatiota ympäri Suomen.

Ohjelman läpikäynyt organisaatio on oikeutettu käyttämään Perheystävällinen työpaikka -merkkiä omassa viestinnässään ja markkinoinnissaan. Imagohyödyn lisäksi Luotolan nuoret ry:ssä uskotaan, että kehittämisohjelman läpikäyminen hyödyttää työpaikalla kumpaakin osapuolta.

– Silloin kun työnantaja joustaa työntekijöiden suhteen ja työntekijät ovat tyytyväisempiä, niin työtkin tulee paremmin hoidetuksi. Molemminpuolinen luottamus on tärkeää työpaikalla, muistuttaa Eija Pirjetä.

Myös Luotolan nuoret ry:n työntekijät kiittävät uutta kokeilua.

– Kyllä tämä vastaa tarpeisiin. Se näkyy jopa tällaisessa pienessä työyhteisössä. Meilläkin työpaikalla on monenlaista perhekokonaisuutta, kertoo Matti Virtasalo.

– Olen kokenut hyvänä, että olemme käyneet keskustelua, että mitä perheystävällisyys ja työssä jaksaminen kenellekin tarkoittaa. Eli keskusteltu niistä asioista jotka vaikuttavat ihmisten elämään, sanoo Anu Rastas.