Sairas susi lopetettiin Isossakyrössä

Tiistaina tehtiin päätös suden lopettamisesta eläimen terveydentilan ja alkamassa olleen pakkasjakson vuoksi. Eläimestä tehtiin uusi havainto keskiviikkona ja se saatiin lopetettua.

Isokyrö

Sairaaksi havaittu susi päädyttiin lopettamaan Isossakyrössä. Pohjanmaan poliisilaitos sai maanantaina ilmoituksen Isonkyrön Ventälän kylältä asumusten läheisyydessä, pihapiirissä sekä teillä ja rautatien varsilta liikkuneesta sudesta.

Eläin oli liikkunut kylällä myös päiväsaikaan ja se oli saatu valokuvattua. Kuvasta oli todettavissa, että eläimen takaosa oli lähes karvaton.

Poliisin asiassa suorittamien selvitysten jälkeen tiistaina tehtiin päätös suden lopettamisesta poliisilain perusteella. Sen hengissä pitäminen olisi poliisin arvion mukaan ilmeistä julmuutta sitä kohtaan huomioiden eläimen terveydentila ja alkamassa oleva pakkasjakso.

Poliisi pyysi asiassa virka-apua paikalliselta Kyrönmaan riistanhoitoyhdistykseltä eläimen lopettamiseksi. Eläimestä tehtiin uusia havaintoja keskiviikkona ja se saatiin lopetettua päivällä kello 13 jälkeen Isonkyrön Laurolankylältä.

Eläin on otettu poliisin haltuun ja se toimitetaan Eviran Oulun yksikköön tutkittavaksi.