Israelin pääministeri kannattaa taposta tuomitun sotilaan armahtamista

Sotilastuomioistuin totesi israelilaissotilaan syyllistyneen haavoittuneen palestiinalaishyökkääjän tappoon Hebronissa viime vuoden maaliskuussa.

Benjamin Netanjahu
Netanjahu puhuu tummassa puvussa, vaaleansinisessä kauluspaidassa, tummansininen kravatti kaulassaan. Taustalla näkyy Israelin lippu.
Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu.EPA

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kannattaa palestiinalaisen hyökkääjän tappoon syyllistyneen israelilaissotilaan armahtamista.

Israelilainen sotilastuomioistuin päätti kersantti Elor Azarian syyllistyneen tappoon, kun hän maaliskuussa ampui 21-vuotiasta palestiinalaismiestä päähän tämän maatessa haavoittuneena maassa Hebronissa Länsirannalla.

Tuomioistuin katsoi, ettei palestiinalaismies enää siinä vaiheessa muodostanut uhkaa. Oikeus ei ole vielä langettanut tuomiota.

– Kannatan armahduksen antamista Elor Azarialle, pääministeri Benjamin Netanjahu kirjoitti Facebook-sivullaan.

Tapaus juontaa maaliskuulle. Kaksi palestiinalaismiestä hyökkäsi Hebronissa Länsirannalla israelilaisen sotilaan kimppuun ja puukotti tätä. Israelilaiset sotilaat avasivat tulen ja tappoivat toisen hyökkääjistä, kun taas toinen haavoittui.

Videolla tallentuneessa tilanteessa Azaria ampuu maassa makaavaa palestiinalaismiestä päähän.

Tapaus on jakanut mielipiteitä Israelissa.

Oikeistopoliitikot ovat puolustaneet sotilasta, kun taas armeijan komentajat ovat sanoneet, ettei tämän teko vastaa Israelin armeijan arvoja.

Lähteet: AFP, AP, Reuters