SS: Juankosken kartonkitehtaan omistuskiista ratkesi

Ylen MOT-ohjelma kertoi oikeudessa käytävistä omistajuuskiistoista joulukuussa.

Juankoski
Premium Boardin tehdas Juankoskella.
Sakari Partanen / Yle

Kuopion Juankoskella pitkään hiljaiseloa viettäneen Premium Boardin kartonkitehtaan omistajuuskiistassa on päästy sopuun, kirjoittaa Savon Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Kiistaa oli lehden mukaan yhdestä Premium Boardin omistajatahosta, Pehami B.V. -yhtiöstä. Epäselvyyttä oli siitä, omistaako Pehamin liikemies Valeri Samoriz vai toinen yhtiö Milini Holding.

Milinin Savon Sanomissa julkaistussa ilmoituksessa kerrotaan, että liikemies Samoriz myy enemmistön eli yli 83 prosenttia osakkeista Milinille. Samorizille jää yhtiöön vielä 17 prosentin omistus.

Lehden haastatteleman Premium Board Finland Oy:n hallituksen varajäsenen Krister Björkqvistin mukaan kaikki kartonkitehtaan omistajuuskiistat oikeudessa on peruttu. Björkqvist ei osaa vielä sanoa, mitä kiistan ratkeaminen tarkoittaa Juankosken kartonkitehtaalle. Björkqvist lupaa asiasta tietoa lähiaikoina.

Ylen MOT-ohjelma kertoi joulukuussa, että tehtaan omistajuudesta on käynnissä oikeusjutut Helsingin ja Amsterdamin käräjäoikeuksissa. Premium Boardilla ei ole ollut varsinaista kartonkituotantoa pitkään aikaan ja tehtaan kartonkikone on seissyt jo useita vuosia.

Korjattu klo 12.36: Premium Board Capital Oy Premium Board Finland Oy:ksi.