Ovatko kaupat loppiaisena avoinna? Suuri osa marketeista auki, Alkot kiinni

Junat kulkevat huomenna loppiaisena sunnuntaiaikataulujen mukaan.

loppiainen
Joulukuusia roskakatoksessa
Joulun aika loppuu loppiaiseen. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla HSY kerää lisämaksutta jätekatokseen tai sen liepeille jätetyt joulukuuset. Derrick Frilund / Yle

Viime vuoden uudenvuodenpäivänä aukioloaikojen sääntelystä vapautuneet** kaupat **saavat olla huomenna loppiaisena auki. Aukioloajat voi katsoa kaupparyhmien verkkosivuilta.

Keskosta (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan, että K-ruokakaupat ovat lähtökohtaisesti auki loppiaisena. Kauppiaat päättävät aukiolosta paikallisen kysynnän mukaan. Kaikki K-Citymarketit ja K-supermarketit ovat avoinna.

S-ryhmän (siirryt toiseen palveluun) kaupoista lähes jokainen on loppiaisena auki sunnuntain aukioloajoilla.

Lidlin myymälät ovat avoinna tavanomaisten perjantaiaukiolojen mukaisesti.

*Alkot *ovat tänään loppiaisaattona avoinna normaalisti ja loppiaisena kiinni.

Kaukoliikenteen (siirryt toiseen palveluun) junat kulkevat loppiaisaattona perjantaiaikataulujen mukaan ja huomenna loppiaisena sunnuntaiaikataulujen mukaisesti. Vain sunnuntaisin liikennöitävät junat eivät kuitenkaan kulje.

Pääkaupunkiseudun (siirryt toiseen palveluun) lähiliikenteessä ajetaan tänään perjantaiaikataulujen mukaan. Loppiaisena lähiliikenne ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan.

Matkahuollon kaukolinja-autoliikenteen muutokset voi tarkastaa Matkahuollon aikatauluhausta (siirryt toiseen palveluun) tai numerosta 0200 4000 (1,99 €/min + pvm).

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne ajetaan tänään perjantain aikataulujen mukaisesti. Loppiaispäivänä ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan.

Loppiainen on kristillinen pyhä, johon joulun aika loppuu. Loppiaista vietetään Suomessa itämaan tietäjien Betlehemiin saapumisen takia. Tietäjät tulivat kunnioittamaan kaupungissa syntynyttä Jeesus-lasta.