1. yle.fi
  2. Uutiset

Dubaissa ei saa enää taluttaa tiikeriä kadulla – vaarallisen villieläimen omistamisesta voi saada lähes 130 000 euron sakot

Arabiemiraatit on kieltänyt vaarallisten villieläimien omistamisen yksityisiltä. Näyttävien kissapetojen omistaminen on suosittua Persianlahden maissa, vaikka monet lajit ovat uhanalaisia.

villieläimet
Leijonanpentu
AOP

Arabiemiraatit on kieltänyt vaarallisten villieläimien pitämisen lemmikkeinä, paikallinen Gulf News -lehti kertoo. (siirryt toiseen palveluun) Kielto koskee ilmeisesti ainakin isoja kissapetoja kuten leijonia, gepardeja ja tiikereitä.

Vaarallisen villieläimen ulkoiluttaminen julkisella paikalla voi tulla kalliiksi. Siitä on säädetty rangaistuksena enintään puolen vuoden vankilatuomio tai sakko, jonka suuruus voi nousta lähes 130 000 euroon. Myös villieläinten kauppaaminen on kielletty.

Jatkossa vain eläintarhat, sirkukset sekä risteytys- ja tutkimuslaitokset saavat omistaa vaarallisia villieläimiä. Kieltoa on perusteltu eläinten aiheuttamalla vaaralla. Villieläinten suojelua ei sen sijaan ole mediassa mainittu syyksi kiellolle.

Villieläimiä salakuljetetaan

Näyttävien kissapetojen kuten tiikerien ja leijonien omistaminen on ollut suosittua joidenkin varakkaiden asukkaiden keskuudessa Arabiemiraateissa ja muissa Persianlahden öljymaissa.

Arabiemiraattien uusi laki sääntelee myös villieläimien tuontia kansainvälisten suojelusopimusten mukaisesti. Esimerkiksi sukupuuton uhkaamia gepardeja salakuljetetaan lemmikeiksi Persianlahden maihin.

Kissapetolemmikit ovat herättäneet huomiota myös kansainvälisesti. Esimerkiksi lokakuussa sosiaalisessa mediassa levisi kuvia lemmikkitiikereistä, jotka kylpivät hiekkarannalla Arabiemiraatteihin kuuluvan Dubain edustalla.

Lähde: AFP

Lue seuraavaksi