1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Axl Smith

Syyttäjä: Axl Smithille 32 salakatselusyytettä

Juontajaa saa lisäksi syytteet kolmesta kunnianloukkauksesta ja kahdesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Axl Smith
Mediapersoona Axl Smith Helsingin käräjäoikeudessa.
Axl Smith Helsingin käräjäoikeudessa toukokuussa 2016.Jarno Kuusinen / AOP

Juontaja Axl Smithia vastaan on nostettu syytteet. Smithiä syytetään 32 salakatselusta, kolmesta kunnianloukkauksesta ja kahdesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Asianomistajia tapauksessa on yhteensä 32.

Poliisille tehtiin salakatselusta yhteensä 60 rikosilmoitusta, joista 43 eteni syyteharkintaan. Syyttämättäjättämispäätöksiä tehtiin kymmenen asianomistajan kohdalla.

Axl Smihtin oikeusavustaja Markku Salonen ei halua kommentoida päämiehensä syytteitä.

– Tulemme vastaamaan oikeudenkäynnin alussa kaikkiin syytteisiin. En halua kommentoida niitä etukäteen, Salonen sanoo.

Syyttäjä vaatii salaista oikeuskäsittely

Smithin oikeudenkäynti alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 18. tammikuuta. Jutun käsittelyyn on varattu yhteensä 11 istuntopäivää.

Smithin oikeusavustajan Markku Salosen mukaan syyttäjä esittää Helsingin käräjäoikeudelle, että oikeudenkäynti istuttaisiin salaisena. Tällöin media ja yleisö eivät pääsisi sitä seuraamaan. Oikeus päättää asiasta ennen oikeudenkäynnin alkua.

Salonen ei osaa vielä sanoa, yhtyykö puolustus syyttäjän vaatimukseen.

– Päämieheni on ollut pitkään ulkomailla. En ole ehtinyt hänen kanssaan vielä keskustella. Me kerromme kantamme myös tähän salaiseen käsittelyyn oikeudenkäynnin alussa, Salonen toteaa.

Juttua on täydennetty 5.1. klo 14.15. Juttuun on lisätty Smithin oikeusavustajan kommentit.

Lue seuraavaksi