Koe uusi yle.fi

Hirvionnettomuuksia yritetään vähentää valtatiellä 8 puustoa raivaamalla

Viime vuonna valtatiellä 8 Vaasan pohjoispuolella tapahtui kuusi hirvionnettomuutta. ELY-keskus aikoo nyt parantaa näkyvyyttä poistamalla puustoa ja vesakkoa.

hirvikolarit
Hirvi
Raine Martikainen / Yle

Valtatiellä 8 Vaasan pohjoispuolella on sattunut lukuisia hirvikolareita. Niitä pyritään nyt estämään puustoa raivaamalla. Puita kaadetaan Mustasaaren ja Vöyrin kunnissa Vassorinlahti - Ölis välillä. Viime vuonna tieosuudella tapahtui kuusi hirvionnettomuutta.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus poistaa puuston ja vesakon valtatie 8:n suoja-alueelta näkyvyyden parantamiseksi. Tien suoja-alue ulottuu 20 metriä tien keskiviivasta tien molemmin puolin. Puiden poisto aloitetaan huhtikuussa ja työ on valmis syyskuussa. Puiden raivaus avartaa tieympäristöä ja hirvet on helpompi havaita - toivon mukaan aikaisemmin ja nopeammin. ELY-keskuksen mukaan hirvionnettomuuksien ehkäisyyn on useita vaihtoehtoja, joista puuston raivaus on edullisempi kuin valaistuksen tai hirviaidan rakentaminen.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ilmoittaa maanomistajille puuston poistosta. Halutessaan maanomistajat voivat omatoimisesti poistaa puuston maaliskuun loppuun mennessä. Puiden kaato, kuormaus ja poiskuljetus eivät häiritse valtatien liikennettä. Kaatotyöstä varoittavia liikennemerkkejä asennetaan alueelle tarvittaessa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Puoli seitsemän

Nämä ovat suomen kielen vaikeimmat sanat – ne tietää jokainen bussimatkustaja

NHL

Voittomaalin tehnyttä Lainetta odottaa harvinainen vapaapäivä – toivoi Selännettä pelitoveriksi golfkentälle

Musiikki

Uudistunut ABREU ei enää automaattisesti herää tarkistamaan listasijoitustaan, kun Spotify on päivittynyt:

"Ennen se määritteli mun päivän"

Turvapaikanhakijat

Turvapaikanhakijoiden ikätestit romahtivat – syynä alaikäisten tulijoiden vähäisyys