IBO: Maailman pohjoisin öljynporauslautta vaikeuksissa

Barentsinmerellä Goljat-öljynporauslautta kärsii jatkuvista teknisistä ongelmista ja turvallisuuspuutteista, kirjoittaa nettijulkaisu The Independent Barents Observer.

Barentsinmeri
Öljynporauslautta Goljat
Öljynporauslautta Goljatin tuotanto on jouduttu keskeyttämään useita kertoja teknisten ongelmien vuoksi.Eni Norge

Öljy-yhtiö Enin porauslautta Goljat on joutunut keskeyttämään tuotantonsa teknisen ongelman vuoksi, kirjoittaa The Independent Barents Observer (siirryt toiseen palveluun). Öljynporauslautalla on ollut jatkuvia teknisiä ongelmia ja turvallisuuspuutteita.

Lautan tuotanto on ollut keskeytyksissä tapaninpäivästä lähtien, koska lautalta ei voida pumpata öljyä tankkereihin teknisen vian vuoksi. Tuotannon keskeytys on jo viides vuoden sisällä eli sen jälkeen, kun lautta aloitti tuotannon.

Lautan tuotanto oli keskeytyksissä muun muassa lähes koko syyskuun ajan sähköongelmien vuoksi.

Toistuvien ongelmien vuoksi Norjan turvallisuusviranomaiset aikovat tarkkailla entistä tiiviimmin porauslautan riskienhallintaa ja onnettomuuksien ehkäisyä. Yhtiö on itsekin myöntänyt, että sillä on parannettavaa riskienhallinnan suhteen.

Goljatin kentällä on arviolta 180 miljoonaa barrelia öljyä. Porauslautta sijaitsee läntisellä Barentsinmerellä noin 88 kilometriä Pohjois-Norjan Hammerfestistä pohjoiseen. Goljat on maailman pohjoisin öljykenttä, joka on tuotannossa merialueella.

KORJAUS 9.10.2017: Goljat ei ole öljynporauslautta vaan ns. FPSO (engl. Floating production, storage and offload unit) eli tuotanto-, varasto- ja lastauslautta.