Pekka Sauri haluaa Helsingin pormestariksi

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja avasi vihreiden pormestaripelin tyylilleen uskollisesti sosiaalisessa mediassa.

politiikka
Pekka Sauri.
Pekka Sauri.Katriina Laine / Yle

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri ilmoitti torstaina facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun) ja twitter-tilillään hakevansa Helsingin vihreiden pormestariehdokkuutta.

Toinen vihreä apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki ei ole vielä ilmoittanut pyrkiikö hän tehtävään. Myös kansanedustaja Pekka Haaviston nimi on ollut esillä vihreiden pormestarikaavailuissa.

Saurilla suuri joukko facebook-kavereita

Ilmoittautuessaan kisaan Sauri kertoo yrittäneensä vuosikaudet rakentaa reaaliaikaista, kaksisuuntaista ja moniäänistä kaupunkiyhteisöä erityisesti uusien vuorovaikutuskanavien avulla.

– Minulla on nyt likimain 67 000 twitter-seuraajaa ja suuri joukko facebook-kavereita. Haaveeni mukaan Helsinki ei ole enää pelkkä palveluiden tuottajakoneisto, vaan päivä päivältä vahvemmin asukkaidensa yhteisö.

Ikäkysymys valitsijoiden arvioitavaksi

Sauri täyttää uuden valtuustokauden ensimmäisenä päivänä 63 vuotta.

– Jätän valitsijoiden arvioitavaksi, ovatko ikävuoteni ja vuosikymmenten kokemukseni riski vai siunaus, sanoo Sauri some-päivityksessään.

Sauri on jo aiemmin kertonut Ylelle olevansa kiinnostunut pormestarin tehtävästä.

Vihreät ja kokoomus paalupaikoilla

Uusi pormestari ja apulaispormestarit valitaan kevään vaaleissa valtuustopaikan saaneiden poliitikkojen joukosta. Vihreät ilmoittavat oman ehdokkaansa pormestarin tehtävään helmikuun alussa.

Vihreät ja kokoomus kisaavat Ylen kannatuskyselyn perusteella tasaväkisesti kaupungin suurimman puolueen paikasta.

Pienemmissä puolueissa on jo nimetty omia pormestariehdokkaita. Vasemmistoliiton ehdokas on Paavo Arhinmäki ja perussuomalaisten Mika Raatikainen.