1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Talousvaikeudet

Sunny Car Center -liikemies Markku Ritaluoma menettää rantahuvilansa

Helsingin hovioikeus piti voimassa Nuuksion rantahuvilan ulosoton. Miljoonavelkojen vuoksi liikemies Markku Ritaluoma on menettänyt myös kotitalonsa Espoossa ja golf-huoneiston Hämeenlinnassa.

Suuri autokauppahanke tuli Markku Ritaluomalle kalliiksi. Kuva: Yle

Helsingin hovioikeus on hylännyt Sunny Car Center -liikemies Markku Ritaluoman valituksen rantahuvilansa ulosotosta.

Espoon Nuuksiossa sijaitseva iso rantahuvila ulosmitattiin lokakuussa 2015, mutta Ritaluoma valitti asiasta Espoon käräjäoikeuteen. Käräjäoikeus hylkäsi valituksen. Ritaluoma valitti hovioikeuteen vedoten siihen, että ulosmittaus oli liiallinen ja ulosmittausjärjestyksen vastainen. Hovioikeus ei nyt muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua.

Ålandsbankenilla on saatavia Ritaluomalta ja Sunny-Trading -yhtiöltä. Ritaluoma oli antanut omavelkaisen takauksen Sunny-Tradingin lainan vakuudeksi. Hovioikeuden päätöksen mukaan ulosotossa olevan velan määrä on ollut viime vuoden tammikuun lopulla noin 2,14 miljoonaa euroa. Velan pääoma on noin 1,74 miljoonaa, mutta määrä kasvaa jatkuvasti, sillä korko on 18 prosenttia.

Huvilaa myyty vuosikausia

Nuuksion kiinteistöllä on yli 7,3 hehtaarin tontti, jolla on useita rakennuksia. Lämmintä tilaa on yhteensä noin 905 neliötä. Paikkaa on myyty vuodesta 2007 alkaen usean vuoden ajan, ensin 3,9 miljoonan euron hinnalla. Kokonaisuuden hintaa on arvioitu useaan otteeseen, arviot ovat vaihdelleet 2,9 miljoonasta 4,9 miljoonaan euroon. Kokonaisuus on yhä myymättä.

Velkojen kattamiseksi on lisäksi ulosotettu Vanajanlinnan golf-huoneisto Hämeenlinnassa. Vanajanlinnan Golf Suitesin osakkeet on joulukuussa myyty sadallatuhannella eurolla. Ritaluoman Suomen-koti, niin sanottu Madde-kiinteistö Espoon Nuuksiossa on niin ikään ulosmitattu. "Villa Sunnysta" ja kiinteistöjen myyntihankaluuksista kerrotaan muun muassa Taloussanomien (siirryt toiseen palveluun) maaliskuisessa jutussa.

Hovioikeuden ratkaisuun voi hakea valitusoikeutta korkeimmasta oikeudesta kuudenteen maaliskuuta mennessä.