Vääntö Lappee–Jukolan tappioista jatkuu edelleen

Lappeen Riento ja Suunnistusliitto ovat neuvotelleet monta kuukautta kesän suunnistustapahtuman tappioiden maksamisesta.

Jukolan viesti
Lappee-Jukola
Pyry Sarkiola / Yle

Urheiluseura Lappeen Riento ja Suunnistusliitto neuvottelevat edelleen viime kesänä järjestetyn Lappee–Jukolan tappioiden kattamisesta. Surkeissa olosuhteissa kisattu suunnistusviesti painui noin 200 000 euroa miinukselle. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Jukolan viesti teki tappiota.

Neuvottelut ovat venyneet reilusti. Aiemman tiedon mukaan valmista piti olla jo viime marraskuun aikana. Neuvotteluiden keskiössä on vääntö siitä, kuinka paljon järjestävän seuran Lappeen Riennon tulee korvata liitolle viime vuoden Jukolan viestin tappioita.

Riento on toivonut, että Suunnistusliitto jättäisi perimättä viestin kilpailumaksuista ottamansa osuuden, ”kilpailuveron”. Osapuolten toiveena on, että asioihin saataisiin ratkaisu tämän kuun aikana.

Lappeen Riennon puheenjohtaja Juha Heimala kertoo, että Riento ja liitto odottavat parhaillaan viestiä opetus- ja kulttuuriministeriöltä, jolta osapuolet ovat hakeneet avustusta tappioiden kattamiseksi.

Ylen aiemman tiedustelun perusteella avustuksen saaminen näyttää hankalalta. Ministeriöstä kerrotaan, että se on luopunut tappioiden takaamisesta ja jälkikäteen katettavien kulujen maksamisesta. Tällaisten kulujen korvaukselle pitäisi olla erityisen painavat perusteet.