1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Saksa

Saksalaissaaren lapsille iloinen yllätys: Rannalle huuhtoutui satojatuhansia yllätysmunia

Tämä ei ole enää hauskaa, vaan kuormittaa ympäristöä ja uhkaa eläimiä, toteaa puolestaan Langeoogin saaren pormestari.

Saksa
Erivärisiä muovimunia levittäytyneenä pitkin hiekkarantaa.
Yllätysmunien uskotaan olleen peräisin rahtilaivan kontista.Langeoogin poliisiasema / EPA

Saksalaisen Langeoogin saaren lapset ovat kokeneet iloisen yllätyksen, kun myrsky on huuhtonut saaren rannoille kasoittain muovisia yllätysmunia, joiden sisällä on pieni lelu.

Munista puuttuu vain suklaakuori, totesi poliisi tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), joka oli otsikoitu "Pääsiäinen Langeoogissa".

Poliisin mukaan satoja tuhansia muovimunia on levittäytynyt kilometrien matkalle Pohjanmerellä sijaitsevan saaren rannoille.

"Tämä ei ole enää hauskaa"

Poliisi epäilee, että munat ovat päässeet mereen rahtilaivan kontista tai konteista, kertoo muun muassa Stern-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Munien sisällä on ohjeet kyrilisin kirjaimin, joten munien uskotaan olleen matkalla Venäjälle.

Yleisradioyhtiö NDR:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) saaren viranomaiset ovat pyytäneet päiväkotilapsia ja vapaaehtoisia auttamaan munien keräämisessä rannalta.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Tiedossa ei ole, mitä munille tapahtuu. Viranomaiset haluavat kuitenkin estää niiden huuhtoutumisen takaisin mereen. Halukkaat voivat viedä niitä kotiinsa, lupaa Langeoogin matkailutoimiston edustaja Thomas Pree.

Langeoogin rannoille on ajautunut myös legopalikoita. Pormestari Uwe Garrelsin mukaan tämä ei ole enää hauskaa, vaan ympäristön kuormittamista ja uhka eläimille.

Lähteet: Yle Uutiset, AP