Koe uusi yle.fi

Junat myöhästelevät vieläkin – kaukoliikenteessä vain puolet vuoroista aikataulussa

Myös pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä voi olla pieniä myöhästymisiä. Siellä liikenne kuitenkin palaa normaaliksi puoli kahdeksaan mennessä.

rautatieliikenne
Matkustajia odottamassa junaa.
Junaliikenteen myöhästymiset johtuvat muun muassa kylmästä kelistä.Derrick Frilund / Yle

Junaliikenne myöhästelee edelleen, kerrotaan VR:stä. Esimerkiksi kaukoliikenteen junista vain noin puolet oli torstai-iltana puoli seitsemän jälkeen aikataulussaan.

Myös pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä voi esiintyä pieniä myöhästymisiä. Helsingin ja Keravan välillä K-junista liikenteessä on vain joka toinen. Lähiliikenteen arvioidaan kuitenkin palaavan normaaliksi illalla puoli kahdeksaan mennessä, kertoo Helsingin seudun liikenne HSL.

Kaukoliikenteen puolella myöhästymiset vaihtelevat paristakymmenestä minuutista jopa pariin tuntiin.

Myöhästymiset johtuvat muun muassa kylmästä kelistä, VR:stä kerrotaan. Toisin kuin aiemmin tänään, mitään yksittäistä vikatilannetta ei VR:n mukaan nyt ole. Aamulla ja päivällä ongelmat junaliikenteessä johtuivat vaihdevioista Oulunkylän ja Tikkurilan kohdalla.

Junaliikenteessä oli viivästyksiä myös eilen keskiviikkona. Tuolloin VR joutui veturin rikkoontumisen takia lennättämään matkustajia Joensuusta Helsinki-Vantaalle. Veturin korjaamisessa olisi mennyt liian kauan aikaa, bussikuljetus taas olisi ollut liian hidas, koska Joensuu on sen verran kaukana, VR perustelee Ylelle. Asiasta kirjoitti torstaina Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Holokausti

"Olet kuin kopio isästäsi" – 102-vuotias holokaustia paennut mies tapasi ensi kertaa veljenpoikansa

Uber

Viestintävirasto: Kyytipalvelu Uberista hakkeroitu todennäköisesti suomalaistenkin tietoja

Metsätalous

UPM:n metsänhakkuut tyrmistyttivät rantanaapurit – hakkuista tutkintapyyntö poliisille

Jeanne d’Arc

Jeanne d'Arc oli oman aikansa megajulkkis ja oikeusmurhan uhri – nyt hänen dramaattiset kuulustelunsa on käännetty suomeksi