Kokemäki liittymässä Sastamalan koulutuskuntayhtymään

Liittyminen toisi kaupungille jopa miljoonan euron kustannukset.

Kokemäki
Kokemäki-kyltti
Yle

Kokemäen kaupunki on liittymässä osaksi ammatillista koulutusta järjestävää Sastamalan koulutuskuntayhtymää (siirryt toiseen palveluun) Saskyä.

Sasky ylläpitää kahdeksaa eri oppilaitosta useilla paikkakunnilla Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Keski-Suomessa. Yhtymä järjestää Kokemäellä maatalousalan, puutarhanhoidon ja putkiasentajien koulutusta Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston alaisuudessa. Saskyllä on kaupungissa noin 300 opiskelijaa.

Hinta osin auki

Kokemäki ei ole vielä kuntayhtymän jäsen. Hinnaksi liitokselle tulisi 700 000–1 000 000 euroa. Lopullinen hinta riippuu siitä, kuinka isot investoinnit koulutuskuntayhtymä tekee Kokemäelle lähivuosina.

Sastamalan koulutuskuntayhtymän omistajakuntia ovat tällä hetkellä Huittinen, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Keuruu, Kihniö, Multia, Mänttä-Vilppula, Nokia, Parkano, Punkalaidun, Ruovesi ja Sastamala. Kokemäki tekee liitospäätöksen lähiaikoina.

Kokemäki kuuluu jo tällä hetkellä Satakunnan koulutuskuntayhtymään Sataeduun, joka järjestää ammatillista koulutusta useilla Satakunnan paikkakunnilla sekä Tampereella ja Turussa.