yle.fi-etusivu

SDP aloitti puheenjohtajakiertueen

Yleisölle avoimia tilaisuuksia järjestetään tammikuussa kaikkiaan 11 eri puolilla maata. Puheenjohtajavaali pidetään puoluekokouksessa helmikuun alussa Lahdessa.

politiikka
Antti Rinne
Antti RinneJarno Kuusinen / AOP

Suomen sosialidemokraattinen puolue on aloittanut puheenjohtajaehdokkaiden vaalikiertueen Kuopiossa. SDP:n puheenjohtajaehdokkaiden ensimmäinen yhteiskeskustelu alkoi aamupäivällä Kuopion kaupungintalolla. Tilaisuus on julkinen ja sitä voi seurata suorana myös puolueen Facebook-sivulla.

Toinen vastaavanlainen tilaisuus järjestetään lauantaina iltapäivällä Jyväskylän Aalto-salissa. Myös tämä tilaisuus on kaikille avoin.

Kiertue jatkuu muihin maakuntiin. Tammikuun aikana järjestetään yhteensä 11 tilaisuutta eri puolilla maata. Ensi viikolla vuorossa on kaksikielinen kampanjatilaisuus Vaasassa keskiviikkona 11.1. Seuraavat keskustelut järjestetään 14.1. Joutsenossa, 18.1. Tampereella, 19.1. Turussa, 21.1. Porissa, 23.1. Oulussa, 24.1. Rovaniemellä, 28.1. Hämeenlinnassa sekä 30.1. Helsingissä.

SDP:n puheenjohtajuutta tavoittelevat ehdokkaat ovat kansanedustaja Timo Harakka, nykyinen puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Rinne ja kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Antti Rinne on toiminut SDP:n puheenjohtajana toukokuusta 2014 ja valtiovarainministerinä kesäkuusta 2014 toukokuuhun 2015. Sitä ennen hänellä oli pitkä työhistoria ammattiyhdistystyössä.

Timo Harakka on toimittaja, tv-tuottaja, kirjailija ja SDP:n kansanedustaja Uudeltamaalta. Tytti Tuppurainen puolestaan on kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Ennen valintaansa eduskuntaan Tuppurainen työskenteli Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehityskoordinaattorina.

Lännen Median perjantaina julkistetussa kyselyssä (siirryt toiseen palveluun) istuva puheenjohtaja on vahvoilla puheenjohtajakisassa. Kyselyn mukaan Antti Rinteellä on takanaan selvä enemmistö puoluekokousedustajista ja hän voi jopa tulla valituksi ensimmäisellä kierroksella. Istuvaa puheenjohtajaa kannatti 50,9 prosenttia kyselyyn vastanneista, Timo Harakan kannatus oli 24,8 prosenttia ja Tytti Tuppuraisen 7,1 prosenttia. Lännen Media tavoitti puolueen 500 puoluekokousedustajasta 297, joista 295 otti kantaa tulevaan valintaan.

SDP:n puoluekokous valitsee puheenjohtajan helmikuun alussa. Puoluekokous pidetään 3.–5.2.2017 Lahdessa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Puolustusvoimat

"Yksittäistapauksia": Naissotilaat kokevat syrjintää ja häirintää puolustusvoimissa – silti he purevat hammasta ja ottavat kaiken vastaan

Urheilu

Norjalaiset romahtivat! Neljä suomalaisnaista jatkoon sprintissä

Kaamos

Kaamos alkoi tänään Nuorgamissa – jatkuu pitkälle tammikuuhun

Kotimaiset elokuvat

Armomurhaajassa periaatteen miehet maksavat kalliisti härkäpäisyydestään

Minibudjetilla tehty tyly suomalaistrilleri kerää suitsutusta maailmalla