Junaliikenteessä myöhästelyä – tuuli voi kinostaa lunta teille

Tieliikenteessä on vältytty vakavilta onnettomuuksilta. Lumisade viivästyttää junaliikennettä Helsingissä aamupäivällä.

Kotimaa
Juna lumisateessa.
Henrietta Hassinen / Yle

Junaliikenteessä on lauantaina aamupäivällä vielä joitakin myöhästymisiä. VR Groupin viestintäasiantuntijan Marja Merran mukaan kaukojunaliikenne ei ole vielä täysin palautunut normaaliksi, mutta suunta on selvästi parempaan päin. Kaukojunat ovat myöhästelleet useita päiviä.

Yöllä lähteneissä kaukojunissa isoimmat myöhästymiset ovat hieman alle tunnin luokkaa. Lauantaina aamulla lumisade on aiheuttanut vaihdeongelmia Helsingissä ja myöhästymisiä on kymmenestä minuutista puoleen tuntiin. Liikenteessä olevista kaukojunista noin puolet ovat VR:n mukaan aikataulussa.

– Pieniä myöhästymisiä on ollut aamun aikana. Osa johtuen eilisestä ja osassa kalustovikojen takia. Täysin normaalia liikenne ei vielä ole, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa, Merta arvioi aamulla.

Junien kulkua voi seurata VR:n liikennetilanteesta (siirryt toiseen palveluun). Lähiliikenteessä E-junat on toistaiseksi peruttu Helsingin ja Kauklahden välillä.

Tieliikenteessä liikkeellelähtöä kannattaa myöhäistää

Tieliikenteessä on vältytty tähän mennessä vakavilta onnettomuuksilta. Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että voimakas tuuli saattaa aiheuttaa lumen kinostumista teille.

– Jos johonkin on menossa niin kannattaa odottaa muutamia tunteja esimerkiksi eteläisessä Suomessa, jotta pahin lumimyräkkä on ohitse, sanoo liikennepäivystäjä Risto Nurminen.