1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. naisnäyttelijät

Mielenterveysongelmistaan avoimesti puhunut Carrie Fisher haudattiin Prozac-pillerin muotoisessa uurnassa

Näyttelijättäret, tytär Carrie Fisher ja äiti Debbie Reynolds haudattiin Los Angelesissa perjantaina.

Carrie Fisher ja äitinsä Debbie Reynolds yhteiskuvassa tammikuussa 2015. Fisher menehtyi 27. joulukuuta ja vain päivää myöhemmin Reynoldsin kerrottiin saaneen halvauksen. Kuva: Paul Buck / EPA

Peräkkäisinä päivinä kuolleet tytär ja äiti, Carrie Fisher ja Debbie Reynolds haudattiin yhtäaikaa Forest Lawn Memorial Park -hautausmaalle Los Angelesissa perjantaina.

Parhaiten roolistaan Tähtien Sodan prinsessa Leiana tunnetun Fisherin tuhkat haudattiin BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) masennuslääke Prozac-pillerin muotoisessa uurnassa. Näyttelijättären veli Todd Fisher sanoo, että hän ja hänen sisarentyttärensä Billie pitivät isoa Prozac-pilleriä sopivana hautauurnana, sillä se kuului Fisherin lempiesineisiin.

Todd Fisherin mukaan ratkaisu tuntui sopivalta myös siksi, että näyttelijätär puhui vuosien mittaan avoimesti huume- ja mielenterveysongelmistaan.

Perhe ei antanut muita tietoja hautajaisjärjestelyistä, mutta Rolling Stone -lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) ainostaan Fisher tuhkattiin.

Fisherin, 60, ja Reynoldsin, 84, yhteinen muistotilaisuus järjestettiin torstaina. Tilaisuuteen osallistuivat muun muassa ohjaaja George Lucas, näyttelijättäret Meryl Streep, Meg Ryan ja Gwyneth Paltrow. Perhe aikoo järjestää isomman, avoimen muistotilaisuuden myöhemmin.

Fisher sai sydänkohtauksen lennolla Lontoosta Los Angelesiin ja kuoli sairaalassa muutama vuorokausi myöhemmin. Muun muassa musikaalielokuvassa Laulavat sadepisarat esiintynyt Debbie Reynold kuoli vain päivä tyttärensä jälkeen saatuaan aivohalvauksen.

– Se on totta. Hän on nyt Carrien luona, Todd Fisher kertoi uutistoimisto Reutersille tuolloin.

Lähteet: BBC, Rolling Stone