Kollajaa ei kuopattu lopullisesti – hanke etenee ainakin pizzalistalle

Basri Gashi keksi pudasjärveläisille pitsoille paikalliset nimet

ruoat
Basri Gashi paistaa pizzaa.
Basri Gashi paistaa pudasjärvellä pizzoja, joiden nimet löytyivät paikallisilta kyliltä.Ensio Karjalainen / Yle

Syöte, Kipinä, Sarakylä, Tuulijärvi, Aittojärvi, Livo, Hirvaskoski ja Jyrkkäkoski.

Kyllä, nämä kyläkunnat löytyvät Pudasjärveltä, mutta nyt myös pudasjärveläisen pizzerian listalta.

– Ihmiset tykkäävät tällaisista nimistä, jotka ovat läheisiä ja tuttuja, toteaa viime joulun jälkeen Pudasjärvelle pizzerian avannut kosovolaistaustainen Basri Gashi.

Hieman närää, tai kenties tyytyväisyyttä on herättänyt Iijokivarressa Pudasjärvellä se, että listalta ei löydy toistaiseksi Kollaja-merkkistä pizzaa. Tekoallassuunnitelmillaan vuosikymmenet alueella puhuttanut Kollaja kuitenkin pysyy Pudasjärvellä puheenaiheena edelleen, mikäli Basri Gasriin on uskominen.

– Kollaja-pizza on pian listalla, Gasri lupaa.

Sitä, miltä Kollaja tulee näyttämään ja maistumaan, Gasri ei suostu vielä kertomaan.

Pitkän linjan ravintolayrittäjä Gashi aloitti yritystoiminnan Suomessa parikymmentä vuotta sitten. Pudasjärvelle Gashi siirtyi syksyllä Oulun eteläpuolelta Ruukista.

Gashin tavoitteena on tarjota paikallisille asukkaille mahdollisimman paljon alueen tuotteita.

– Pizzoihin hankin paljon materiaalia paikalliselta elintarvikeyrittäjältä, Gashi sanoo.