Maakuntaviestin yleisötavoite lähes täyttyi – "Vallan vaihto voi tuoda jo ensi vuonna lisää katsojia"

Maakuntaviesti keräsi Veteliin tänä vuonna noin 2 000 katsojaa. Uudenkaarlepyyn 16 vuoden voittoputken katkeaminen voi houkutella tulevina vuosina viestiladuille lisää yleisöä.

Maakuntaviesti
Kuvassa maakuntaviesti Vetelissä 2017
Raila Paavola / Yle

Keski-Pohjanmaan maakuntaviesti Vetelissä tarjoili hiihtoyleisölle yllätyksiä, vaikka Haapajärvi lähtikin kisaan yhtenä ennakkosuosikkina.

Haapajärven maakuntaviestivoitto voi vaikuttaa positiivisesti ensi vuoden yleisömääriin, ennakoi Vetelin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Anne Polso.

– Katsojamäärä on aina pieni jännitysmomentti. Uudenkaarlepyyn dynastian kaatuminen tuonee jo ensi vuonna lisää kiinnostuneita ladun varrelle, miettii Polso.

Keskipohjalaisjoukkueiden menestystä täydensi myös Veteli, joka sijoittui neljänneksi Perhon jälkeen.

Uusikaarlepyy putosi kisassa kuudenneksi ja joukkue oli vaikeuksissa heti kisan alusta asti, mikä vaikutti kisatunnelmaan, kertoo Polso.

– Yleisöstä aisti hämmennyksen, mutta samalla se varmasti innosti, kun jotain poikkeavaa oli odotettavissa.

Sunnuntain kisassa Haapajärvi otti kultaa selvällä kaulalla – toiseksi kiri Kruunupyy. Pronssin vei Perho, joka hävisi kakkospaikan niukasti.

Kotijoukkue ei jäänyt kauas pronssista.

– Kotikisa kääntyi kuitenkin Vetelin voitoksi, vaikka takaraivossa varmasti tykytti tavallista kovempi paine, kun kotiyleisön edessä kisattiin, sanoo puheenjohtaja Polso.

Siirrosta ei järjestäjille suurta vaivaa

Maakuntaviesti jouduttiin siirtämään pakkasen vuoksi perjantailta sunnuntaille. Sillä oli vaikutuksensa myös kisaan.

– Hiihtäjämuutoksia tuli yllättävän paljon ja poisjääntejäkin nähtiin. Mutta sunnuntai oli sään puolesta täydellinen, eikä kisapäivän siirto aiheuttanut juuri lisätyötä. Siihen oli jo varauduttu, Polso myöntää.

Maakuntaviesti keräsi sunnuntaina Vetelin Puukallioon noin 2 000 katsojaa.

Latureitin erikoisuus oli tänä vuonna se, että se kulki valtatie 13:sta yli.

– Erityisjärjestely sujui ongelmitta, vaikka liikenne kulki kiertokautta. Pientä ruuhkaa ja jonoja syntyi, mutta autoilijat suhtautuivat ymmärtäväisesti, kiittelee Polso.

Myös lipputuloihin toimikunta on tyytyväinen, kun kisa teki voittoa lipunmyynnin ansiosta. Rahat ohjataan nuorten ja lasten liikuntaharrastusten ja kilpaurheilun edistämiseen.

Sijoituksista Vetelin maakuntahiihdoissa kisasi 45 joukkuetta, hiihtäjiä oli 360 ja järjestelyitä pyöritti lähes 300 talkoolaista.

Ensi vuonna maakuntaviesti järjestetään Uudessakaarlepyyssä.

Korjattu 10.1. klo 6:48 maakuntahiihtoihin osallistui 45 joukkuetta, ei 50