1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Meryl Streep

Meryl Streep sanoi suorat sanat Trumpista Golden Globe -puheessaan

Streep puuttui muun muassa tapaukseen, jossa Trumpin katsottiin matkineen vammaista toimittajaa.

Meryl Streep puhuu mikrofoniin.

Elämäntyöstään Golden Globe -palkinnon saanut näyttelijä Meryl Streep käytti leijonanosan palkintogaalan kiitospuheestaan Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin arvosteluun, joskin mainitsematta tätä nimeltä.

Streep nosti esiin muun muassa vaalikampanjan aikaisen tapauksen, jossa Trumpia syytettiin vammaisen toimittajan liikkeiden jäljittelemisestä.

– Vuoden aikana oli yksi esiintyminen, joka ällistytti minua. (..) Se oli hetki, jolloin maamme arvostetuimmalle paikalle pyrkivä henkilö imitoi vammaista toimittajaa, Streep sanoi.

Streep sanoi tapauksen särkeneen sydämensä, koska kyse ei ollut elokuvasta vaan todellisesta elämästä. Hän huomautti, että epäkunnioitus ruokkii epäkunnioitusta ja väkivalta väkivaltaa.

Trump on myöhemmin kiistänyt, että hän olisi imitoinut toimittajaa.

"Hollywood kuhisee ulkomaalaisia"

Streep kehotti puheessaan Hollywoodia vastustamaan tiukasti kaikkia hyökkäyksiä ja puolustamaan lehdistönvapautta.

Hän myös huomautti, että Hollywood kuhisee ulkomaalaisia.

– Jos heidät kaikki potkitaan pois, katsottavana ei ole enää kuin jalkapalloa ja kamppailulajeja, Streep totesi ja sai yleisöltä suosionosoitukset.

Trumpin kampanjan keskeinen sanoma oli tiukka linja maahanmuuttajia vastaan.

The New York Times -lehden (siirryt toiseen palveluun) puhelimitse tavoittama Trump sanoo, ettei hän ole nähnyt Streepin puhetta, muttei ihmettele, että "liberaali elokuvaväki" arvostelee häntä.

Lue myös: Katso lista Golden globe -voittajista: La La Land, The Crown, Moonlight...

Lähteet: Reuters